Škole u Banatu: Ima mesta za pekare, mesare, kuvare...

B. GRUJIĆ

ponedeljak, 19. 08. 2019. u 11:15

Школе у Банату: Има места за пекаре, месаре, куваре...

Učionice i radionice čekaju mlade pekare Foto N. Živanović

Uskoro Treći upisni krug za srednjoškolce na području srednjobanatskog okruga

ZA učenike koji se u prva dva upisna kruga nisu upisali, u srednjim školama na području Srednjobanatskog okruga, ima još slobodnih mesta, a najmanje je interesovanje za buduće pekare, mesare, kuvare, cvećare....


Najviše slobodnih mesta ostalo je u Hemijsko-prehrambenoj i tekstilnoj školi "Uroš Predić" u Zrenjaninu, gde svoje buduće zanimanje mogu potražiti tehničari za polimere - 28 slobodnih mesta, zatim 13 za pekare i deset za mesare, dok u Srednjoj poljoprivrednoj školi u Zrenjaninu ima 11 slobodnih mesta na smeru za cvećare i osam za tehničare hortikulture.


Ostalo je još slobodnih mesta za upis i na nekoliko smerova za učenike koji žele da školovanje nastave na mađarskom jeziku, u Zrenjaninskoj gimnaziji ima osam slobodnih mesta, a na smeru za buduće kuvare u Ekonomsko-trgovinskoj školi "Jovan Trajković" ima 17 slobodnih mesta.


Pročitajte još: Novi Sad: Tri škole bez direktora


Takođe, 11 slobodnih mesta za nastavu na mađarskom jeziku je na smeru za elektrotehničare informacionih tehnologija u Elektrotehničkoj i građevinskoj školi "Nikola Tesla" i četiri mesta su slobodna na smeru za medicinske tehničare u Medicinskoj školi u Zrenjaninu.


SLOBODNI SMEROVI

SLOBODNIH mesta ima i u srednjoj školi u Novoj Crnji, dva mesta su slobodna na smeru za trgovce, šest na smeru za ekonomske tehničare i 15 na opštem smeru, u Sečnju je preostalo 11 slobodnih mesta na smeru za mehaničare grejne i rashladne tehnike, deset za ekonomske tehničare i 20 na opštem smeru, dok je u Novom Bečeju 11 slobodnih mesta na smeru za modne krojače, tri na smeru za tehničare mehatronike i deset na opštem smeru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije