Požarevac još vapi za hotelima

D. NOVKOVIĆ

10. 08. 2019. u 15:40

Пожаревац још вапи за хотелима

Konačište i restoran "In",Foto D. Novković

Javna nabavka za smeštaj učesnika "Ljubičevskih konjičkih igara". Gradonačelnik kaže da im nedostaje najmanje 500 ležajeva

S OBZIROM na to da se u Požarevcu tokom godine organizuje više kulturnih i sportskih manifestacija, koje beleže sve veći broj učesnika i posetilaca, neophodno je obezbediti dovoljno smeštajnih kapaciteta i prevazići dosadašnje probleme.

- Poslednja urađena studija je pokazala da nam za goste nedostaje oko 500 kreveta, ali verujem da su se u međuvremenu podaci promenili i da je požarevački deficit još veći - kaže gradonačelnik Bane Spasović, i najavljuje dalje unapređivanje turističke ponude.

PROČITAJTE JOŠ - Požarevac: Porez veći, voda skuplja


Dotad, najveća manifestacija koja se u Požarevcu organizuje su višednevne "Ljubičevske konjičke igre", s mnogobrojnim učesnicima iz zemlje i okruženja, pa je za događaj s početka septembra već obavljena javna nabavka. Za smeštaj su se nadmetala dva ponuđača - privredno društvo "Inon invest" i privredno društvo "Avala", oba iz Požarevca. "Avala" je ponudila višu cenu od procenjene - 310.080 dinara bez poreza, dok je "Inon invest" tražio takođe neoporezovanih 277.062 dinara, pa se komisija za javne nabavke odlučila za povoljniju ponudu konačišta i restorana "In" na Trgu Radomira Vujovića 16.

Ugovoreno je prenoćište u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, sa uračunatim doručkom i boravišnom taksom, te osiguranjem. Shodno specifikaciji iz javne nabavke, sve sobe sadrže radni sto, stolicu, klima-uređaj, besplatan pristup internetu u čitavom objektu, odgovarajuće krevete, kupatilo, fen, neprekidnu sobnu poslugu i besplatan parking. Za ove usluge će iz gradskog budžeta biti plaćeno 308.000 dinara, sa uračunatim porezom.

"Ljubičevske konjičke igre"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije