Ilija Dević u pritvoru štrajkuje glađu

J. S.

10. 06. 2019. u 18:50

Priveden jer se zbog bolesti nije odazvao na ročište u Viši sud u Beogradu

Илија Девић у притвору штрајкује глађу

Ilija Dević

INVESTITOR Auto-transportnog preduzeće "Vojvodina" u Novom Sadu Ilija Dević (67), koji povodom privatizacije tog preduzeća poslednjih godina vodi sudski spor protiv države, četvrti dan štrajkuje glađu u pritvoru u Beogradu. On je prošlog petka uhapšen jer nije došao na ročište u beogradski Viši sud.

NJegova ćerka Anđelka Dević, koja je i članca UO ATP "Vojvodina", rekla je u ponedeljak "Novostima" da njen otac ništa ne jede i ne pije, i da mu je ionako narušeno zdravlje dodatno ugroženo ovim štrajkom.

- On neće odustati, nastaviće štrajk do daljeg - kazala je Devićeva i dodala da njen otac od 2012. godine ima hronične gastroenterološke probleme.

Zbog zdravstvenih problema o kojima je, kako tvrdi njegova ćerka, sudu dostavio dokumentaciju, Dević se nije pojavio na ročištu koje je trebalo da bude održano prošle nedelje, pa je Viši sud u Beogradu 5. juna izdao nalog za njegovo privođenje.

Dević je na sudu već više od deset godina, a predmet ATP "Vojvodina" nalazi se u monitoringu Evropske unije kao jedna od 24 sporne privatizacije u Srbiji. U slučaju Devića, navodi se da je oštećen investitor, a ne država. Ovo preduzeće Dević je kupio na aukciji Agencije za privatizaciju 2004. godine, proširio delatnost, uveo nove linije i zaposlio nove radnike. Sa tadašnjim vlastima Grada Novog Sada zaključen je ugovor o izgradnji nove Međumesne autobuske stanice i preusmeravanju gradskog saobraćaja na novu Autobusku stanicu, koja je u međuvremenu završena, ali saobraćaj nikada nije preusmeren.Autobuska stanica koju je kupio Dević


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije