Novosadski Filozofski fakultet: Kurs za čak 19 jezika

J. SIMIĆ

28. 01. 2019. u 00:01

Filozofski fakultet u Novom Sadu za studente i građane

Новосадски Филозофски факултет: Курс за чак 19 језика

Filozofski fakultet - Foto Arhiva VN

CENTAR za jezike na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu uputio je poziv studentima i zainteresovanim građanima za upis na letnji semestar kurseva stranih jezika i jezičkih veština. Konkurs će biti otvoren do 18. februara.

U ponudi su kursevi: engleskog, francuskog, ruskog, nemačkog, italijanskog, španskog, portugalskog, rumunskog, rusinskog, slovačkog, ukrajinskog, hindua, turskog, japanskog, grčkog, starogrčkog, latinskog i persijskog jezika.

U letnjem semestru će se učiti i korejski jezik, ali s obzirom na to da se on vodi kao dvosemestralni predmet, upis za sledeću generaciju polaznika biće moguć ponovo tek od oktobra.

Grupe od pet do deset polaznika biće formirane najkasnije do 1. marta, a potom će početi nastava u trajanju od 12 nedelja. Svi polaznici biće raspoređeni po različitim nivoima poznavanja, a u Centru za jezike mogu besplatno testirati znanje, kako bi mogli biti razvrstani u odgovarajuću grupu.

Časove će držati profesori Filozofskog fakulteta. Za studente je predviđen popust od 40 odsto, a pogodnosti su moguće i ukoliko su kurseve podržale ambasade, ili jezički centar matične zemlje. Nastava će se održavati u kasnim popodnevnim, ili večernjim terminima, dva puta nedeljno po 90 minuta.

SKANDINAVSKI

U planu je uvođenje u program i skandinavskih jezika, za koje vlada sve veće interesovanje .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije