Novi Sad: Nagrade za desetke

S. BAJIĆ

27. 09. 2018. u 14:05

Svečano predstavljeni najbolji studenti univerziteta u Novom Sadu. Uspešni na međunarodnim takmičnjima u nauci i sportu

Нови Сад: Награде за десетке

Nagrađeni studenti sa profesorima ispred zgrade Rektorata - Foto S. B.

U AMFITEATRU Rektorata Univerziteta u Novom Sadu juče je održana promocija najboljih studenata koji su ostvarili vrhunske rezultate na međunarodnim i svetskim takmičenjima u školskoj 2017-2018. godini, a ujedno su i uručene nagrade najboljim akademcima u školskoj 2016-2017.Ovogodišnji laureati osvojili su vodeće pozicije na međunarodnim takmičenjima u oblasti poljoprivrednih nauka i agroekonomije, prava i u nekoliko različitih sportskih disciplina. Najbolji studenti su Sanja Veselinović (prosečna ocena 10) Filozofski fakultet, Slobodan Krsmanović (9,74) Poljoprivredni fakultet, Bojana Spajić (9,91) Pravni fakultet, Ilija Bobinac (10) Tehnološki fakultet, Bojana Ćirić (9,94) Ekonomski fakultet, Viktor Šanca (10) Fakultet tehničkih nauka, Vanja Drljević (10) i Miloš Vuković (10) Medicinski faklutet, Jelena Matović (10) Prirodno-matematički fakultet, Irena Josifoska (9,95) Akademija umetnosti, Dragana Ćulum (9,98) Tehnički fakultet "Mihajlo Pupin", Bojana Jovanović (9,31) Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja i Lila Huska (9,76) Učiteljski fakultet na mađarskom jeziku.

Marta Loc i Monja Milićević, studentkinje Poljoprivrednog fakulteta, pobedile su na Međunarodnom takmičenju projekata u oblasti biologije i poljoprivrednih nauka održanom u Temišvaru. Studenti Pravnog fakulteta Igor Bauranov, Milena Rašković, Jovana Rubežić i Bojana Spajić osvojili su treće mesto na svetskom takmičenju u simulaciji arbitražnog rešavanja investicionih sporova, održanom u Frankfurtu, u martu ove godine.

Ljiljana Matović, studentkinja Medicinskog fakulteta, osvojila je srebrnu medalju u skoku udalj na Evropskom prvenstvu malih zemalja u Lihtenštajnu, u junu ove godine.Najbolji student je Tijana Zrnić sa FTN, koja je studije završila sa ocenom 10, a svečano je lane u decembru promovisana i nagrađena. Sertifikate o nagradama uručio je rektor, profesor dr Dušan Nikolić.


OBORIO TRI SVETSKA REKORDA

NENAD Pavković, student Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, oborio je tri svetska rekorda u ronjenju na dah u otvorenim vodama pre dve nedelje, a njegova koleginica Iris Jović Vujaković pobedila je u tekvondu na Univerzijadi u Tajpeju prošle godine. Bronzane medalje osvojili su, takođe studenti Fakulteta sporta Ivan dela Kroče, na Evropskom prvenstvu u borilačkoj veštini i Nebojša Grujić, na Svetskom prvenstvu u Portugaliji u kajaku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije