Novi Sad: Po celom gradu na dva točka

N. S.

11. 07. 2018. u 13:46

Na Bulevaru Evrope uskoro se otvara nova, četrnaesta po redu, stanica za iznajmljivanje bicikala

Нови Сад: По целом граду на два точка

Mesto na kojem se može preuzeti i vratiti dvotočkaš, Foto D. Dozet

ČINJENICU da je bicikl uvek bio omiljeno prevozno sredstvo u Novom Sadu potvrđuju i najnoviji podaci JKP "Parking servis", novosadskog preduzeća koje se bavi i iznajmljivanjem bicikala i koje uskoro otvara 14. stanicu za najam ovih popularnih dvotočkaša.

Sistem za iznajmljivnje bicikala "NS bajk", kako je "Novostima" potvrdio Radovan Jeknić, rukovodilac Službe za odnose sa javnošću, ima više od 5.000 korisnika, a bicikli su samo prošle sezne iznajmljeni više od 20.000 puta.

- Odlučili smo da postavimo još jednu stanicu za iznajmljivanje bicikala, na Bulevaru Evrope - navodi Jeknić. - Ona će uskoro upotpuniti sistem od ukupno 13 stanica. Na taj način će i ovaj deo grada, koji inače ima veoma dobre biciklističke staze, biti povezan sa ostalim delovima grada.

INFORMACIJE NOVOST je to da se od ove sezone na internet-strani našeg sistema i sa "Gugl prodavnice" može preuzeti posebna android aplikacija upravo za bicikliste - kaže Jeknić. - Ona sadrži informacije o lokacijama stanica za iznajmljivanje, pregled broja trenutno raspoloživih bicikala, kao i broj slobodnih mesta za razduživanje bicikala za svaku od stanica.

- Sve naše stanice su automatizovane, a to znači da je iznajmljivanje bicikala omogućeno 24 sata - objašnjava Jenić.

- Novi korisnici koji žele da koriste ovaj vid prevoza, mogu se registrovati na blagajni našeg preduzeća u Ulici Filipa Višnjića 47, od ponedeljka do subote, kao i na "NS bajk" stanici kod "Spensa", od utorka do subote, od 8 do 16 časova.

Na taj način mogu da dobiju čipovane korisničke kartice po povlašćenoj ceni od 600 dinara, što omogućava iznajmljivanje bicikala za 30 dinara za sat vremena, odnosno 170 dinara za ceo dan. Od ove sezone korisnici mogu da se opredele i za sezonsku pretplatu po ceni od 1.100 dinara, koja im omgućava da svakodnevno iznajme bicikl u trajanju od dva sata.

Ovakva, sezonska pretplata, koju već sada koristi više od 100 Novosađana, predstavlja najpovoljniju tarifu za registrovane korisnike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Маја М.

11.07.2018. 17:00

У чему је проблем, да ли људи немају где да чувају бицикл у згради, па га изнајмљују, или немају новца за куповину бицикла?!

Marko

11.07.2018. 21:51

@Маја М. - Dodje mi poznanik iz BG-a i hocemo u turisticki obilazak. Sta da radimo?Rentiramo bicikle za njegovu porodicu.