Moderan blok na Jugovićevu

N. SUBOTIĆ

28. 05. 2018. u 06:37

Модеран блок на Југовићеву

Lokacija budućeg naselja, u toku izrada regulacionog plana

Predlog plana za izgradnju još jednog naselja u Novom Sadu treba da bude gotov do avgusta. Projekat za 10.000 stanovnika, novu školu, obdanište, sportski centar...

MESNA zajednica Jugovićevo, smeštena odmah uz Novo naselje, dobiće ubrzo još jedno veliko, moderno naselje. Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, najavio je da bi u avgustu trebalo da bude gotov predlog plana detaljne regulacije za Jugovićevo, kojim će biti "otvorena vrata" za izgradnju naselja za 10.000 stanovnika.

Novo naselje, kako objašnjava Vučević, biće izgrađeno kako bi se stambeno zbrinuli pripadnici službi bezbednosti, u okviru republičke acije koja podrazumeva da se grade stanovi čija cena će biti oko 500 evra po kvadratnom metru.

PROČITAJTE JOŠ: Novi Sad: Sprema se izgradnja 1.750 jeftinih stanova

- Planiramo da ovo moderno naselje sa višespratnicama dodatno opremimo, da u njemu ne budu samo zgrade - jasan je Vučević. - U planu je da tu budu smešteni i moderan, veliki atletski centar, obdanište i nova škola. Naravno, sve parcele će biti na odgovarajući način saobraćajno povezane i infrastrukturno opremljene.

PROČITAJTE JOŠ: IZGRADNjA JEFTINIH STANOVA: Standardi konkursa poznati za dve nedelje

Skupština grada, je, inače, u aprilu donela odluku da se na ovom mestu izgrade blokovi zgrada maksimalne visine do 10 spratova, a iako je Grad republičkim organima ponudio četiri potencijalne lokacije za izgradnju stanova za pripadnike Vojske i policije, zbog ekonomičnosti je odabrana lokacija Jugovićevo.

Dušan Miladinović, direktor JP "Urbanizam", ranije je, za "Novosti", objasnio kako su za realizaciju ovog projekta tražene lokacije koje nemaju sporne parcele u imovinsko-pravnom pogledu, kako bi se i na taj način postupak ubrzao. Miladinović je takođe naveo kako bi izgradnja trebalo da počne tek kada bude završeno projektovanje, koje nije u nadležnosti Grada.

Na tom prostoru je, inače, prema urbanističkim parametrima, moguće izgraditi 34 lamele sa po 52 stana, prosečne veličine 60 kvadratnih metara, u skladu sa zahtevom Ministarstva odbrane.


PROGRAM ZA JEFTINE STANOVE

NOVI SAD je - zadovoljni su gradski čelnici, bio najefikasniji u poslu stambenog zbrinjavanja pripadnika službi bezbednosti. Naš grad je, naime, prva i zasad jedina lokalna samouprava u Republici koja je od Ministarstva odbrane dobila načelnu saglasnost za plan i program izgradnje jeftinih stanova.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije