U Kaću na očigled dece usmrćen rasni pas. Samo pola sata nepažnje u petak u ranim popodnevnim satima bilo je dovoljno da porodica Bursać iz Kaća ostane bez svog kućnog ljubimca, lovačkog psa rase mali minsterlender. Pas je, kako, za "Novosti", objašnjava vidno potresena vlasnica psa Gordana Bursać, iskoristio nepažnju i preskočio ogradu privučen verovatno ženkom "u teranju". Članovi porodice su se, objašnjava naša sagovornica, odmah dali u potragu i našli su ga posle manje od pola sata, ispred dečjeg vrtića u Kaću, ubijenog iz vatrenog oružja!

Pročitajte još: Svetleći zamak ubio ljubimca?

- Još uvek ne mogu da poverujem šta se dogodilo i da je neko ispred dečjeg vrtića u kojem je u 16.30 još uvek bilo dece, pucao na psa - ogorčena je Bursaćeva. - Pas je bio je izuzetan primerak izuzetno retke vrste u Srbiji, tako da mu je vrednost neprocenjiva.

Bursaćeva objašnjava kako je pas bio u dvorištu, koje gotovo nikad nije napuštao bez pratnje, ali da ga je ovaj put verovatno privukla neka ženka u prolazu.

Pročitajte još: Krivična prijava zbog ubistva psa

- Pitam se kako je sve to moglo tako brzo da se dogodi - kaže Bursaćeva. - Pas je van dvorišta bio manje od pola sata, jer smo odmah krenuli u potragu, i nažalost našli smo ga ispred vrtića sa smrtonosnom ranom. Odmah je urađena obdukcija i nađeno je zrno, tako da nije bilo dileme kako je stradao.

Bursaćeva objašnjava kako su o događaju odmah obavestili i policiju, jer je pucnjavom u centru sela ugrožena i bezbednost prolaznika i dece u vrtiću. Porodica se nada da će policija pronaći počinioca.