Vojko Purić novi je vlasnik metaloprerađivačkog preduzeća "Sloga" a.d. iz Nove Varoši, čiji su radnici gotovo mesec dana bili u štrajku.

Purić je na berzi otkupio 60 odsto ovog preduzeća i tako postao većinski vlasnik.

"Želim da postavim ovo preduzeće na zdrave noge, a već danas sam imao sastanak sa sindikatom ovog kolektiva kojima se duguje sedam plata. Dao sam nalog da se deblokira račun, a prvu platu dobiće za Božić", rekao je Purić.

Purić kaže da je obećao radnicima da će im isplatiti sve zaostale plate iako to nije bio u obavezi.

Pročitajte još - Traže bar jednu od sedam zarada


"Dogovorili smo se o dinamici, da u naredna tri meseca primaju po dve plate mesečno. Radnici me dobro poznaju i znaju da će to biti tako, tako da su prekinuli štrajk i od Božića krećemo sa radom, jer je preduzeće zapušteno. Zatekao sam urušen krov, isključenu struju i grejanje. Siguran sam da će to preduzeće biti ponos Nove Varoši, jer sam ga kupio da bi radili", istakao je Purić.

Osnovna delatnost preduzeća je proizvodnja auto delova, hidraulike i pneumatike za teretna vozila, autobuse, traktor, poljoprivrednu mehanizaciju. Firma je privatizovana sredinom 2015. godine kada je većinski vlasnik akcija postao Radenko Konad privrednik iz Vojvodine.