U Promenadi se traži kvadrat više

N. SUBOTIĆ

12. 12. 2017. u 19:13

Iako je do završetka najvećeg trgovinskog centra ostalo godinu dana, interesovanje zakupaca ne jenjava. Među zainteresovanima su poznati svetski brendovi, ali i domaće firme

У Променади се тражи квадрат више

ARHITEKTURA Zanimljiv projekat i sadržaji Foto D. Dozet

OTVARANjE "Promenade" - najvećeg tržnog centra u Srbiji, ali i u ovom delu Evrope, planirano je tek za godinu dana. A već sada u ovom objektu, u čiju će izgradnju biti uloženo više od 60 miliona evra, kako je za "Novosti" potvrđeno u južnoafričkoj kompaniji "Nepi Rokastl", zakupci prostora traže "kvadrat više".

Tržni centar, koji niče na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, kod Spensa, na najskuplje plaćenom i najatraktivnijem građevinskom zemljištu u Novom Sadu, trebalo bi da ima površinu veću od 140.000 kvadratnih metara, od kojih je oko 50.000 kvadrata namenjeno za izdavanje. Već sada su za atraktivne prostore zainteresovani najveći svetski trgovački lanci.

- Sigurno je da će Novosađani, ali i gosti grada, imati prilike da na jednom mestu vide prodavnice najvećih svetskih brendova, ali i da u njima kupuju - jasni su u "Nepiju". - Ono što nas takođe raduje jeste to što su i domaće kompanije, pa i one lokalne, iz Vojvodine i Novog Sada, i same uvidele značaj novog centra koji gradimo, tako da i za njih već imamo predviđene lokale. Naravno, ne traže se prostori samo za trgovinu, već i za ugostiteljske i zabavne sadržaje, tako da će, sigurni smo, "Promenada" u najboljem smislu opravdati svoje ime. Biće mesto gde će građani da dolaze ne samo u kupovinu, već i zbog drugih sadržaja - kaže nanš sagovornik.

U "Nepiju" takođe navode kako je upravo zbog održavanja planirane dinamike gradnje na gradilištu, u svim vremenskim uslovima angažovano 500, pa i više radnika.

- Najkopmplikovaniji deo posla - izgradnju podzemnih etaža, priveli smo kraju i stigli do nulte kote - zadovoljni su u "Nepiju". - Sada se radi na podizanju konstrukcija za spratove, a i tu poslovi odmiču planiranom dinamikom.

Šoping-mol, čiji je projekat potpisao arhitekta Đorđe Bajilo, trebalo bi prve kupce da primi do 5. decembra sledeće godine, a kako se očekuje, posao u "Promenadi" bi trebalo da dobije oko 1.500 Novosađana i radnika iz okolnih vojvođanskih mesta.

"Nepi" je, dobro se pamti, u tadašnjem JP "Zavod za izgradnju grada", u kojem je organizovana akcijska prodaja parcele kod Spensa, licitirajući sa još jednim zaintersovanim kupcem, cenu parcele podigao za 1,2 milijarde dinara od početne cene, tako da je parcelu platio 31 milion evra.ATRAKTIVI SADRŽAJI

U "NEPIJU" su ranije najavili da ne razmišljaju samo o prodaji i trgovini, već da planiraju da se u ovom centru nađe ceo niz zabavnnih sadržaja. Projektanti su zato predvideli veliki restoranski blok, moderan bioskop, kuglanu... Jedan od atraktivnijih elemenata šoping-mola trebalo bi da bude "zeleni" krov, koji će pokrivati površinu od 10.000 kvadratnih metara. U ovom "parku" planiraju se rekreativne aktivnosti na trim-stazama i sportskim terenima, a predviđene su i bašte kafića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije