Mačvanski Prnjavor: Gladuje zbog podele pomoći

A. Delić

26. 02. 2015. u 07:10

Vladimir Pavlović nezadovoljan raspodelom za poplavljene. Meštani tvrde da se samo fiktivno vode na spisku pomognutih

Мачвански Прњавор: Гладује због поделе помоћи

Meštani su se okupili da bi podržali Pavlovića

NEZADOVOLJAN raspodelom pomoći poplavljenima, Vladimir Pavlović (66) iz Mačvanskog Prnjavora, u utorak po podne započeo je štrajk glađu u prostorijama mesne zajednice u svom mestu. Podršku mu je u sredz dalo još šezdesetak meštana, koji se žale da se pomoć raspoređuje po principu kum - kumu, rođak - rođaku.

- Moje domaćinstvo bilo je poplavljeno u dva navrata 2014. i 2010. Kuća je u maju pretrpela velika oštećenja i moja mnogočlana porodica nije u stanju da sve radove sama finansira. Imam dva sina, suprugu, unuke... A išao sam od vrata do vrata i nemam više snage za to. Kad odemo u Gradsku upravu, ne može da se dopre dalje od sekretarice - priča ogorčeno Vladimir.

NJegov sin Slađan, koji budno pazi na oca, inače teškog srčanog bolesnika, tvrdi da meštani Prnjavora imaju dojave kako se na njihova domaćinstva fiktivno vodi da su, ipak, dobili brojnu pomoć. Zahtevaju da se spiskovi revidiraju i tačno utvrdi koliko je ko zaista štetovao, ali i koliko ko zaradio na poplavama.

Komšije i prijatelji Milorad Popović, LJubisav Pavlović, Milovan Katić, Milivoje Garabiljević, takođe su ostali bez pomoći. Oni tvrde da potpredsednik mesne zajednice, ide od kuće do kuće vodeći komisije i donatore, isključivo po rođačkoj i kumovskoj liniji.


OPTUŽUJU POTPREDSEDNIKA MZ

MEŠTANI tvrde da na zvaničnom sajtu mesne zajednice stoji da je potpredsednik inkasirao 120.000 dinara pomoći, iako mu je kuća u centru, a voda nije došla ni kilometar blizu. Prnjavorci su čuli da će im u posetu doći i gradonačelnik Zelenović, ali su samo odmahnuli rukom uz opasku da je bio i pre mesec dana, ali nije ispunio njihove zahteve da se donacije prečešljaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

nele

26.02.2015. 09:05

...dobro je da ste poceli da pisete o ovome ... dopisnika treba da posaljete u Mrdjenovac - sta se ovde radilo to je za crtani film !

Viki

26.02.2015. 17:29

@Gagi:Zito je najjjeftinija, tj. najnerentabilnija kultura pa se uopste ne moze govoriti da je bogat neko ko ima zito. Drugo, ako je to zito poplavljeno steta postoji. Inace, kod nas je poznat taj sistem, svako svome...i treba ljudi da strajkuju i ukazu na problem.