Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković izjavio da je njegovom kabinetu u zgradi opštine pronađen uređaj za prisluškivanje.

"Uređaj smo pronašli u petak pripadnik obezbeđenja i ja, sasvim slučajno, dok smo pomerali komodu u mojoj kancelariji, ispod koje je bila sakrivena baterija. O tome smo odmah obavestili Tužilaštvo i Policijsku stanicu u Beloj Palanci", rekao je Miljković.

Policajci su izašli na teren i izvršili uviđaj, uzeli uređaj za prisluškivanje i sada se utvrđuje ko je i zašto postavio tu opremu, rekao je Miljković.

VEĆINA U Beloj Palanci vladajući većinu Skupštini opštine čini Demokratska stranka, Koalicija za Belu Palanku i Jedinstvena Srbija. Ova grupacija ima 17 od 29 mandata. U opoziciji su Socijalistička partija Srbije sa devet i Srpska napredna stranka sa tri mandata.

"Da li je to interes državnih organa ili političkih partija, naših političkih protivnika? U kakvoj državi živimo, kada se na ovaj način prisluškuje predsednik opštine, i šta ostaje onda za obične građane? Koliko smo sigurni u ovoj državi, koliko su sigurne naše porodice", rekao je Miljković na konferenciji za novinare.

Miljković je rekao da će o ovome obavestiti republičkog javnog tužioca, predsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

"Zahtevaćemo da se oni lično založe da se pronađu oni koji su ovo uradili i adekvatno kazne", rekao je predsednik opštine Bela Palanka.

Miljković je naveo da neke pretpostavke govore da je ovaj uređaj postavljen prošle godine, a kao dokaz za to je rok trajanja baterije do januara 2013. godine.

"Zahtevaću od nadležnih organa da saslušaju sadašnje i bivše radnike koji su bili u mogućnosti da ulaze u kabinet predsednika, angažovaćemo nadležne organe i agencije koje to rade da se prekontroliše cela zgrada Opštinske uprave i prostorije u javnim preduzećima i ustanovama", naglasio je Miljković.

U Policijskoj upravi u Pirotu nam je rečeno da je policija izvršila uviđaj i da je istraga u toku.