Bela Palanka: Prisluškivan predsednik Opštine

RTS

15. 06. 2013. u 13:29

U kabinetu predsednika opštine Bela Palanka Gorana Miljkovića u petak pronađen prislušni uređaj. Policija izvršila uviđaj i odnela uređaj za prisluškivanje

Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković izjavio da je njegovom kabinetu u zgradi opštine pronađen uređaj za prisluškivanje.

"Uređaj smo pronašli u petak pripadnik obezbeđenja i ja, sasvim slučajno, dok smo pomerali komodu u mojoj kancelariji, ispod koje je bila sakrivena baterija. O tome smo odmah obavestili Tužilaštvo i Policijsku stanicu u Beloj Palanci", rekao je Miljković.

Policajci su izašli na teren i izvršili uviđaj, uzeli uređaj za prisluškivanje i sada se utvrđuje ko je i zašto postavio tu opremu, rekao je Miljković.

VEĆINA U Beloj Palanci vladajući većinu Skupštini opštine čini Demokratska stranka, Koalicija za Belu Palanku i Jedinstvena Srbija. Ova grupacija ima 17 od 29 mandata. U opoziciji su Socijalistička partija Srbije sa devet i Srpska napredna stranka sa tri mandata.

"Da li je to interes državnih organa ili političkih partija, naših političkih protivnika? U kakvoj državi živimo, kada se na ovaj način prisluškuje predsednik opštine, i šta ostaje onda za obične građane? Koliko smo sigurni u ovoj državi, koliko su sigurne naše porodice", rekao je Miljković na konferenciji za novinare.

Miljković je rekao da će o ovome obavestiti republičkog javnog tužioca, predsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

"Zahtevaćemo da se oni lično založe da se pronađu oni koji su ovo uradili i adekvatno kazne", rekao je predsednik opštine Bela Palanka.

Miljković je naveo da neke pretpostavke govore da je ovaj uređaj postavljen prošle godine, a kao dokaz za to je rok trajanja baterije do januara 2013. godine.

"Zahtevaću od nadležnih organa da saslušaju sadašnje i bivše radnike koji su bili u mogućnosti da ulaze u kabinet predsednika, angažovaćemo nadležne organe i agencije koje to rade da se prekontroliše cela zgrada Opštinske uprave i prostorije u javnim preduzećima i ustanovama", naglasio je Miljković.

U Policijskoj upravi u Pirotu nam je rečeno da je policija izvršila uviđaj i da je istraga u toku.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Sherlock Holmes

15.06.2013. 14:50

Jaka mu je opstina, i jak i je predsednik -- da bi ga "prisluskivali" -- Sam je on to sebi postavio -- i kao fol --- nasao slucajno ... smesno, zalosno, petparacki ??? ... kao da bi predsednik sam razmestao namestaj ... pa onda ... jos to sa nekim ... da ima alibi ...nije bio sam ... eto , ... bila su njih dvojica.... pa da ... stvarno uverljivo .. a policiji ... i tuzilastvu, ... dabome ...njihovi ljudi, ... pajtasi ... to je sve medijska prica ... da bi se on obracunao sa lokalnom opozicijom!

DraganSD

15.06.2013. 14:53

Nekome je bila potrebna reklama, pa se odlučio da to uradi na veoma prost način. Zamislite "velike tajne" jednog predsednika opštine u Srbiji, i to Bele Palanke i da neko ima korist od te špijunaže?! Svetski primer gluposti, i to podvučeno žutim!!! "Slučajno" pomerao "tešku komodu", pa zbog težine nije mogao sam, već uz pomoć "pripadnika obezbeđenja" i gle, našao akumulator! Gluposti nikad kraja, dokle više!!!

dab

16.06.2013. 09:02

ma ko ce ovog anonimusa da dira u milionskoj opstini sa milijardama prihoda.smesno i zalosno.