Palić: Grade velnes da privuku turiste

J. L.

10. 01. 2018. u 15:15

Plan Subotice da učini lokalno izletište posećenijim. Tamo gde nema sadržaja, nema ni profita

Палић: Граде велнес да привуку туристе

KAKO bi "probudila" Palić i od njega ponovo napravili atraktivnu turističku destinaciju, GU Subotice odlučila je da tokom godine počne izgradnju velnes centra.

Za izgradnju savremenog spa centra u gradskom budžetu, koji ove godine iznosi ok 6,7 milijardi dinara, biće obezbeđeno 120 miliona dinara. Opredeljena su sredstva i za obnovu Velikog parka, Velike terase i drugih objekata po kojima je biser panonske ravnice nadaleko prepoznatljiv.

- Čekali smo predugo na međunarodni tender za ulaganje na Paliću, potrošili smo godinu dana mandata i videli da nema ništa dok sami ne zasučemo rukave - kaže gradonačelnik Bogdan Laban. - Niko neće da ulaže kapital tamo gde nema sadržaja i gde neće imati profit. Da bismo privukli nove investitore, moramo mi da pokrenemo inicijativu i da im ponudimo što više sadržaja.

Opozicija, pak, smatra da Grad ne treba da ulaže u izgradnju hotela na Paliću.

- Planirano je 120 miliona dinara za neki spa centar, za koji ne znamo kakav je, a pored toga, lokalna samouprava ne bi trebalo da bude investitor hotelskih kompleksa. Nismo u stanju ni "Elit Palić" da dovedemo u red kada je o vlasništvu reč, a kamoli da gradimo nove objekte - smatra Jene Maglai, predsednik Pokreta za građansku Suboticu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Hau du ju daz?

10.01.2018. 16:09

velnes centar, spacentar... Zar vas je toliko sramota sopstvenog jezika, pa nećete da kažete zdravstveni centar, banjski centar?