Botas: Ne želim da budem drugi vozač Mercedesa

Beta

09. 11. 2017. u 13:24

U par prilika, ne onoliko koliko sam želeo, bio sam ispred Hamiltona. Iako je on zaista, zaista dobar vozač i vrlo konstantan, moram da verujem u sebe – rekao je Finac

Ботас: Не желим да будем други возач Мерцедеса

Valteri Botas foto: EPA

Vozač Mercedesa Valteri Botas rekao je da u narednoj sezoni Formule 1 ne namerava da bude u senci klupskog kolege Luisa Hamiltona.

Botas je sredinom januara iz Vilijamsa prešao u Mercedes, nakon što je Niko Rozberg iznenada završio karijeru, po osvajanju šampionske titule. Finac je ove godine ostvario prve pobede u karijeri i pol pozicije, a njegov klupski kolega Hamilton je dve trke pre kraja sezone osvojio četvrtu šampionsku titulu.

- U par prilika, ne onoliko koliko sam želeo, bio sam ispred njega. Iako je on zaista, zaista dobar vozač i vrlo konstantan, moram da verujem u sebe. Ne mogu da budem drugi vozač u ekipi, inače bih ostao kod kuće - rekao je Botas za Skaj.

Botas je trenutno treći u generalnom plasmanu sa 262 boda, a Sebastijan Fetel iz Ferarija ima 15 bodova više. Prvi je Hamilton sa 333.

- Mnogo sam naučio ove godine, ovo je bila godina za upoznavanje i učenje sa ekipom. Narednu godinu počeću radom sa ljudima koje poznajem i biće drugačije. Moram da učim iz svih teških situacija koje sam doživeo ove godine - naveo je Botas.

Botas je ove godine ostvario dve pobede, prve u karijeri, dok je Hamilton pobedio devet puta. Finac je dva puta bio na pol poziciji, a Britanac 11 puta. Botas je 11 trka završio na pobedničkom podijumu a Hamilton 12.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije