СЕРИЈАЛ утакмица са изузетно тешким ривалима почиње сутрашњим гостовањем Црвене звезде у Барселони (21.00). После два пораза на домаћем терену од Жалгириса и Албе, у којима је наш шампион подлетео под точкове притиска благог фаворита, ослобођен је резултатског терета у дуелу са једним од фаворита за пласман на фајнал-фор Евролиге.


Отежавајућа околност је одсуство чак петорице играча због повреда и болести. На рехабилитацији су и даље Дејан Давидовац, Марко Јагодић Куриџа и Филип Човић, вирус је "сломио" капитена Бранка Лазића, док ће се у протоколу, вероватно само формално, наћи Стратос Перпероглу.


- Нажалост, не можемо да рачунамо на петорицу играча, тако да нас то мало обесхрабрује, али надам се да ћемо растерећено одиграти једну добру утакмицу - каже тренер Драган Шакота.


Црвено-бели су у београдском дуелу са "дрим тимом" тренера Светислава Пешића стекли седам поена предности на почетку другог полувремена. Међутим, нису се опоравили од серије Барсе 22-7 (65:73). Тада на клупи Звезде није седео Шакота.


- Увек сам говорио да имам велики респект за све шпанске екипе, а Барселона и Реал су две најквалитетније. Покривене су изузетно високим играчима и на спољним позицијама, од плеја Ханге који има преко два метра до "тројки" које су висине центара. Због тога могу често да преузимају игру у одбрани и покривају скокове играчима са спољних позиција. То је квалитет којем ми у овом тренутку не можемо да парирамо, али са великим ентузијазмом и растерећеношћу можемо да одиграмо квалитетну утакмицу, што је веома битно. Никад се не зна. Треба размишљати о томе да у свакој утакмици тражимо нашу шансу.