Poseta SSS nada za rešavanje problema u sportu na KiM

Beta

četvrtak, 02. 07. 2020. u 23:50

Посета ССС нада за решавање проблема у спорту на КиМ
Sastankom sa čelnicima Sportskog saveza KiM u Severnoj Mitrovici, delegacija Sportskog saveza Srbije (SSS) započela je danas trodnevnu posetu Kosovu i Metohiji tokom koje će se upoznati sa problemima i radom sportskih radnika i klubova na tom prostoru

Sastankom sa čelnicima Sportskog saveza KiM u Severnoj Mitrovici, delegacija Sportskog saveza Srbije (SSS) započela je danas trodnevnu posetu Kosovu i Metohiji tokom koje će se upoznati sa problemima i radom sportskih radnika i klubova na tom prostoru.

Generalni sekretar SSS Goran Marinković rekao je da se tokom radnog sastanka sa predstavnicima Š KiM upoznao sa nizom problema koje će, kako je istakao, pokušati zajedničkim naporom da reše u narednom periodu.

"Pokušaćemo da pošaljemo jasnu poruku da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i da tako treba svi da se ponašamo. U nama će imati saradnika koji će uvek pružati pomoć i nadam se da ćemo u narednom periodu pričati o lepim stvarima uspesima i kako mlađih generacija, tako i seniorskih ekipa", rekao je Marinković, navodi Kosovo onlajn.

On je rekao da će vrlo brzo uslediti konkretna pomoć u vidu donacije sportske opreme za mlađe kategorije.

Predsednik Sportskog saveza Kosova i Metohije Goran Kovač rekao je da bez pomoći države Srbije, sport na tim prostorima ne bi mogao da opstane.

"Mi samo priznajemo državu Srbiju i druga država nas ne interesuje," rekao je Kovač i istakao da je najveći problem s kojim se suočavaju zabrana ulaska sportskim ekipama iz Srbije na KiM.

Tokom dana gosti iz Sportskog saveza Srbije su u pratnji svojim domaćina obišli Halu sportova čije opremanje su pomogli, a za sutra je planiran susret sa v.d. gradonačelnika Severne Mitrovice Aleksandrom Spirić, rukovodstvom i sportskim radnicima u opštini Zubin Potok.

Posetu KiM, čelnici Sportskog saveza Srbije završiće obilaskom Gračanice.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije