Atanasijević pobedio koronu: Predugo je trajalo, sve mi je teško palo, ali od danas konačno mogu da treniram

S.KRSTOVIĆ

nedelja, 28. 06. 2020. u 21:30

Атанасијевић победио корону: Предуго је трајало, све ми је тешко пало, али од данас коначно могу да тренирам

Aleksandar Atanasijević Foto N. Paraušić

Jedan od naših najboljih odbojkaša negativan je na kovid 19 i od danas može ponovo da nastavi sa pripremama za novu klupsku sezonu

ALEKSANDAR Atanasijević se oporavio od virusa korona. Jedan od naših najboljih odbojkaša negativan je na kovid 19 i od danas može ponovo da nastavi sa pripremama za novu klupsku sezonu. Korektor "orlova" 8. jula mora da se javi stručnom štabu Peruđe.

- Ozdravio sam, negativan sam na virus korona - srećan je Atanasijević. - Predugo je trajalo, karantin posebno teško pada profesionalnom sportisti. Ali, najvažnije da od danas mogu da se vratim u normalu, da počnem da treniram, kako bih spreman stigao na pripreme. I što je najvažnije, više nikog ne mogu da zarazim.

Popularni Bata je i u razgovoru za "Novosti" istakao da ne zna gde je pokupio virus.

- Kada sam se vratio u zemlju, viđao sam se sa drugovima, išao u teretanu, fizio-centar. Bilo je mnogo ljudi, a naročito danas je vidljivo da se virus brzo prenosi. Imam utisak da bih ga pre ili kasnije zakačio. Srećom, čim sam 3. juna osetio simptome otišao sam na preglede. Prva dva dana imao sam temperaturu, ostao u bolnici, gde sam uradio sve preglede. Nisam imao upalu pluća, a ubrzo su me pustili na kućno lečenje. Poslednjih nedelja osećam se veoma dobro - naglašava Atanasijević.

Zvezda Peruđe poručuje svima koji osećaju simptome da se odmah jave lekarima.

- Uverio sam se da se virus veoma brzo širi i na osnovu mog iskustva mogu da kažem da je bitno otići kod doktora što pre. Ja sam se srećom brzo javio, dobio terapiju na vreme, tako da je sve prošlo bez komplikacija - kaže Atanasijević.

Smečer Srbije je, ne znajući, virus preneo i na roditelje, saigrače iz reprezentacije. Već su ozdravili Podraščanin i Lisinac.

- Roditelji čekaju da im i drugi test bude negativan. Srećom, osećaju se dobro - naglašava Atanasijević.

ITALIJANI OPREZNI

ATANASIJEVIĆ mora da se javi 8. jula u Peruđu, jer pripreme počinju dva dana kasnije.

- Klub je tražio da dođem što pre, jer žele da me doktori ponovo pregledaju. Uradiću analize, kao i ovde, jer Italijani ne žele ništa da rizikuju - kaže Atanasijević.