Čelnici SSS posetili Vranje: Podrška ulaganju u infrastrukturu

V.N.

sreda, 03. 06. 2020. u 23:10

Челници ССС посетили Врање: Подршка улагању у инфраструктуру

Foto: SSS

Ono na čemu insistiramo jeste dobra komunikacija i funkcionisanje teritorijalnih sportskih saveza na najbolji mogući način - rekao je Štefanek

Više puta Sportski savez Srbije posećivao je grad Vranje. Ovaj put pored redovnih sastanaka organizovana je panel diskusija sa sportskim savezima Pčinjskog okruga. Ovo je bila odlična prilika da se predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković vide sa vodećim ljudima sporta ovog okruga i ostanu u toku sa novitetima. Pravni savetnik u Sportskom savezu Srbije profesor Nenad Đurđević najpre je ukazao na promene u Pravilnicima, a zatim su rukovodioci saveza postavljali pitanja i ukazivali na eventualne probleme na koje nailaze.

Predsednik SSS Davor Štefanek istakao je važnost ovakvih događaja:

- Ono na čemu insistiramo jeste dobra komunikacija i funkcionisanje teritorijalnih sportskih saveza na najbolji mogući način, naravno u skladu sa Zakonom o sportu. Od ove godine biće više ovakvih okupljanja, kako bi se češće viđali i rešavali nedoumice. Počeli smo od Pčinjskog okruga, sa Braničevskim okrugom ćemo diskutovati u četvrtak, to mogu za sada da najavim. Dolazak na ovakve događaje ukazuje nam ko je i u kolikoj meri željan da poboljša sport na svojoj teritoriji - zaključio je Štefanek.

Nakon diskusije organizovan je i sastanak sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem. Sastanku je prisustvovao i član Upravnog odbora Sportskog saveza Srbije Slađan Stanojković koji je upućen u situaciju sa sportom u gradu . Gradonačelnik je najavio da će morati da uvede određene promene u narednom periodu i dodatno podstakne rad sportskih institucija Vranja.

Generalni sekretar SSS Goran Marinković rekao je da se poboljšanje vidi, ali da situacija još nije na očekivanom nivou, pa će Sportski savez Srbije uložiti još više rada sa lokalnom samoupravom na rešavanju problema. Lokalna samouprava obnavlja sportsku infrastrukturu u gradu i nastavlja sa ulaganjima u vranjski sport.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije