Čelnici SSS posetili Gornji Milanovac: Oprema za najmlađe sportiste

N. I.

petak, 29. 05. 2020. u 15:05

Челници ССС посетили Горњи Милановац: Опрема за најмлађе спортисте

Foto: SSS

Želim da im se zahvalim na opremi koju su doneli za naše mališane, prelep gest, pomaganje mlađim selekcijama klubova i rekreativnim sportistima je primaran cilj - kaže Kovačević

Gornji Milanovac je opština koja broji preko 50.000 stanovnika, ima 53 sportska objekta - stadione, sportske hale, bazene, terene za fudbal, odbojku, kuglane, streljane i objekte za druge sportove, duže vreme ima nepotpuno rešen problem pitanja teritorijalnog sportskog saveza.


Predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka, generalnog sekretara Gorana Marinkovića i pravnog savetnika Nenada Đurđevića ugostio je predsednik opštine Dejan Kovačević. Prvi čovek Gornjeg Milanovca upoznao je predstavnike SSS sa trenutnim stanjem sporta ove opštine i istakao da mu je veoma drago da postoji energija i želja da se ovaj problem reši u što kraćem roku, te će se još većim intenzitetom raditi na razvoju pre svega školskog i rekreativnog sporta. Na ovom veoma konstruktivnom sastanku dogovoreni su postupci koje treba preduzeti. Prvi čovek Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek zaključio je da je najmasovnija sportska organizacija u Srbiji uvek tu da pomogne i zajednički reši sportske probleme na lokalu i pruža podršku i pomoć gde god da je ona potrebna.


Prilikom posete Gornjem Milanovcu, predstavnici Sportskog saveza Srbije zajedno sa predsednikom opštine obišli su Sportsku halu "Breza". Sama hala je renovirana, a uz nju izgrađene su i dodatne prostorije - nove svlačionice, teretana, kao i sala za borilačke sportove, radovi se privode kraju, te će stanovnici ove opštine uskoro moći da uživaju u odličnim uslovima za bavljenje sportom i rekreacijom.


Predsednik SSS Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković podelili su 9 kompleta opreme i pakete lopti mladim košarkašima, rukometašima i fudbalerima.


Tom prilikom predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević:


- Nakon današnje posete delegacije Sportskog saveza Srbije možemo zaključiti da postoji obostrana želja da se ponovo aktivira sportski savez Gornjeg Milanovca, što ćemo zajednički u narednim danima i uraditi. Želim da im se zahvalim na opremi koju su doneli za naše mališane, prelep gest, pomaganje mlađim selekcijama klubova i rekreativnim sportistima je primaran cilj kako lokalne samouprave tako i Sportskog saveza Srbije - rekao je Kovačević.


Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek zahvalio se predsedniku opštine na prijemu:


- Imali smo jedan izvanredan sastanak. Bitna je dobra volja, koja postoji na obe obe strane i mislim da će nakon ponovnog aktiviranja Sportskog saveza Gornjeg Milanovca, sport ove opštine biti na još većem nivou. Ovom prilikom podelili smo sportsku opremu za najmlađe sportiste, kao i lopte, pa se nadamo da će ovaj vid pažnje pomoći da se nastavi još bolji rad na treninzima mališana posle pauze zbog epidemije - rekao je Štefanek.