POZNATI španski trener Antoni Toni Đerona će, najverovatnije, preuzeti kormilo muške rukometne reprezentacije Srbije. O dolasku iskusnog stručnjaka, koji je u januaru sa Tunisom osvojio Prvenstvo Afrike, priča se danima. Istina, u Rukometnom savezu su i dalje "zakopčani".

- Ne bih komentarisao napise po medijima. Do kraja nedelje imaćemo Upravni odbor, na kojem ćemo doneti nekoliko važnih odluka. Zato ne bih ništa prejudicirao. Čak, ni da li će se naše rukometne lige nastaviti ili ne. Dok UO ne donese odluke ništa nije konačno - rekao je za "Novosti" predsednik RSS Božidar Đurković.

Toni Đerona je rođen 31. jula 1973. u španskom mestu Tortosa. Katalonac je i trenersku karijeru počeo u Barseloni, gde je prvo trenirao mlađe kategorije, a potom "B" tim i bio asistent prvog tima. Potom je radio u "Blaugrani", gde je sarađivao sa sadašnjim potpredsednikom RSS Draganom Škrbićem i golmanom Dejanom Perićem. Vodio je i katarski El Džeuš (trenirao Darka Stanića), a sada je strateg francuskog Šartra, čija je uzdanica naš Vanja Ilić.

Dugogodišnji pomoćnik mu je nekadašnji golman Jugoslavije Zoran Đorđić.

Inače, na sednici UO RSS prvo bi trebalo da se usvoji ostavka dosadašnjeg selektora Nenada Peruničića i da se donese konačna odluka da li će se nastaviti ili prekinuti prvenstvo u obe konkurencije.

PARTIZAN TRENIRA
OD ponedeljka sportisti mogu da treniraju i u dvoranama. Rukometaši Partizana već vežbaju na otvorenom, u Hajd parku. Crno-beli ne planiraju da uđu u halu za dve nedelje.

- Imamo mladu ekipu koja mora da trenira. Momci nisu radili 55 dana i nephodno je da prođu prelazni period kako bi se vratili trenažnom procesu - kaže Željko Radojević, sekretar crno-belih.