„Ispalo je da smo preživeli golgotu, a to nije istina“: Poslednja grupa kajakaša se vratila sa priprema iz Turske

S. KRSTOVIĆ

26. 03. 2020. u 20:36

„Испало је да смо преживели голготу, а то није истина“: Последња група кајакаша се вратила са припрема из Турске

Milica Starović

Mi na pripremama u Antaliji nismo imali nikakvih problema, a kako su tamo počeli da zatvaraju hotele, odlučili smo da se vratimo u Beograd – priča Milica Starović
KAJAKAŠI nisu imali probleme dok su se pripremali u Antaliji. Dramu nije doživela ni poslednja grupa naše selekcije predvođena selektorom Pavlom Jovanovim, koja se juče specijalnim avionom iz Istanbula vratila u Beograd. Ipak, slika na kojoj se vidi kako Milica Starović spava na podu aerodroma izazvala je razne komentare...

- Ispalo je da smo preživeli golgotu, a to nije istina, što najbolje znaju moji roditelji. Mi na pripremama u Antaliji nismo imali nikakvih problema, a kako su tamo počeli da zatvaraju hotele, odlučili smo da se vratimo u Beograd. Jer, bolje je biti u izolaciji kod kuće nego u Turskoj - priča Milica Starović za "Novosti".

Naša kajakašica, koja je izborila normu za Olimpijske igre, opisuje poslednji dan boravka u Turskoj:

- Mi smo iz Antalije krenuli kombijem i u Istanbul stigli oko četiri, pet ujutro. Kako nismo imali avionsku kartu, mogli smo samo da uđemo u hol aerodroma i onda smo se snalazili. Legli smo na pod, neko od drugova me je više zbog šale uslikao i tako je nastala cela priča.

Uzdanica Srbije naglašava da se cela reprezentacija spremala dva meseca u Antaliji i da su imali odlične uslove za rad:

- Mi smo tamo bili u nekoj vrsti karantina. Hotel je ogroman, a mi smo imali poseban ulaz. Poslušali smo savet da ne izlazimo u grad, da izbegavamo gužve. Do poslednjeg dana smo trenirali. Ali, kao što sam rekla, počeli su da zatvaraju hotele, tako da nije bilo svrhe da ostanemo.

Trofejna Novosađanka podvlači da su Turci virus korona shvatili veoma ozbiljno:

- Konzul u Istanbulu nam je rekao da su veoma disciplinovani, da retko izlaze, da su u samoizolaciji. Mi zaista nismo bili ugroženi.

Milica, kao i njeni drugovi iz reprezentacije Marko Tomićević, Strahinja Stevanović i Nebojša Grujić, od juče su u kućnoj samoizolaciji.

- Tek sam se vratila, tako da ću uskoro početi da vežbam u svom stanu. Treba da mi donosu ergometar za kajak, sobni bicikl, tegove. Kako su Olimpijske igre odložene sada nas očekuje i drugačiji način rada - ističe Starovićeva.

IGRE MORALE DA SE ODLOŽE
MILICA Starović, koja je osigurala Srbiji dve olimpijske kvote, svesna je da su Igre u Tokiju morale da budu odložene.

- Nadala sam se da pandemija neće dugo da traje, da neće da zahvati celu planetu. Sada smo svi u istoj situaciji. Nama su najveći konkurenti Evropljani, a kako je najteža sitaucija na Starom kontinentu, ne bi bilo fer zbog sportista i njihovog zdravlja da su Igre održane kada je i planirano. Sada svi krećemo iz početka - kaže Starovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije