SRBIJA ima najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića, najbolju odbojkašicu Tijanu Bošković, a "Večernje novosti" najkvalitetnijeg mladog novinara - Miljanu Rogač. Tako je odlučilo Udruženje sportskih novinara (USNS) u svom tradicionalnom izboru za 2019, koje je u prostorijama RTS upriličilo lepu ceremoniju dodela nagrada najboljima u branši, ali i najistaknutijim sportistima.


Prvi teniser sveta Novak Đoković i najbolja odbojkašica Evrope Tijana Bošković zasluženo su dobili nagrade za najuspešnije sportiste u prethodnoj godini. Priznanje "Zlatno pero" za najboljeg novinara otišlo je u ruke Predraga Dučića iz "Mocartsporta", dok je naša Miljana prema mišljenju kolega ostavila najveći trag u profesiji iz redova "mlađe garde". Za ekskluzivnu vest nagrađen je Željko Vučković iz Tanjuga, "Zlatni mikrofon" je otišao u ruke komentatora "Sportkluba" Nebojše Višković, dok je nagrada "Branka Prelević" pripala Olgici Nikolić, novinarki "Danasa".


Nagrada "Životno delo" otišla je u ruke Jovana Sekulića, dugogodišnjeg novinara i urednika sportske rubrike "Večernjih novosti", kao i Draganu Andrejeviću, reditelju RTS. Priznanje je posthumno dobio i Branimir Vasić, novinar "Sportskog žurnala", koji je preminuo 2018.


Ekskluzivni TV prilog uradio je Stefan Bendić sa RTS, dok su za izdavački TV poduhvat godine priznanja dobili Vladimir Pajić I Aleksandar Miletić za dokumentarac "Zlatni momci".Nagrađeni Foto: N. Paraušić