POSLE uspešne organizacije odbojkaške Lige nacija i u muškoj i u ženskoj konkurenciji 2018. godine, Kraljevo je ponovo dobilo poverenje Svetske odbojkaške federacije, pa će i ove godine biti domaćin jednog vikenda ovog prestižnog takmičenja.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije će, naime, u novoj hali sportova u Kraljevu, od 5. do 7. juna, ugostiti nacionalne selekcije Sjednjinjenih Američkih Država, Irana i Nemačke, u okviru 10. grupe trećeg vikenda trećeg izdanja Lige nacija.

Biće to još jedna prilika da ljubitelji magične igre na mreži iz Kraljeva i okoline uživaju u kvalitetnim odbojkaškim predstavama, da podrže naše reprezentativce i pomognu im da dobrim partijama i pobedama na svom terenu ostvare plasman među pet najboljih selekcija i tako se izbore za učešće na finalnom turniru, koji će od 1. do 5. jula biti održan u italijanskom Torinu.

Istovremeno, svetske i evropske šampionke, odbojkašice Srbije, u trećem izdanju Lige nacija (19. maj - 18. jun) biće domaćin 8. grupe, drugog vikenda u niškom "Čairu" (26-28. maj), selekcijama Holandije, Tajlanda i SAD.

Svi mečevi Lige nacija odbojkašica igraće se od utorka do četvrtka, a predviđeno je da se finalni turnir odigra od 1. do 5. jula u Kini. n