TURBULENCIJE u Vaterpolo klubu Partizan ne staju i sve će kulminirati sutrašnjim zasedanjem Skupštine, na kojem će biti idabran predsednik, kao i prvi čovek Upravnog odbora. Aleksandar Šoštar, nedavno smenjeni funkcioner, smatra da sednica nije po propisima i naglašava da ga niko nije kontaktirao sa Banjice u vezi samog zasedanja.


- Niko iz te grupe me nije zvao, ali planiram da odem. Pitanje je da li će me pustiti da pričam, ali ako to bude slučaj, reći ću da je ona neregularna - kaže Šoštar.


Legendarni golman i kasnije funkcioner, dodaje:


- To bih nazvao "nazovi skupštinom", i ne shvatam odakle žurba da se zakaže nova, kada ni ona iz 2. decembra nije završena na propisan način. Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim, ali pretpostavljam da je to način da se napravi još veći haos. Javnost mora da bude obaveštena, Partizan nije njihovo vlasništvo.


PROČITAJTE JOŠ: Dabović savetnik u stručnom štabu vaterpolista Partizana


Podsećamo, 2. decembra vanrednu sednicu Skupštine prekinuo je presednik Zoran Avramović, jer nije mogao da utvri ko su pravi članovi Skupštine. Sa njim je sednicu napustio i Šoštar. Međutim, većina je ostala, nastavila sednicu, smenila Avramovića i Šoštara, formirala trojnu komisiju (Pavao Vilović, Mirko Bradajić, Mladen Manojlović) za koju dugogodišnji čelnik VK Partizan kaže da je, takođe, neregularna.


- Predsednik nije mogao da utvrdi ko su članovi i dan-danas to ne zna. Ta tročlana komisija nema utemeljenje nigde u Statutu kluba. Postoji i primer jednog od roditelja koji je retroaktivno tražio od ostalih roditelja da potpišu njegovo imenovanje kao jednog od članova Skupštine, čiji on član nikad nije bio, ali oni su odbili - naglasio je Šoštar.


ČEKAMO ODLUKU INSPEKCIJE

ALEKSANDAR Šoštar je zatražio od inspekcije gradskog Sekretarijata za sport da proveri validnost Skupštine i sada čeka njihovu odluku.

- Inspekcija je bila u klubu i sada čekamo šta će da kažu. Pokupili su sve papire, ali pitanje je da li im je data kompletna dokumentacija - sumnja Šoštar.