KATARINA Krpež Šlezak ponosna je i presrećna na veliki uspeh devojaka na SP. Sjajna rukometašica je zbog trudnoće odustala od planetarnog skupa, ali svakodnevno je u kontaktu sa svojim drugaricama, koje ovih dana oduševljavaju sve u Srbiji.

- Gledala sam svaku utakmicu. Presrećna sam zbog devojaka. Odlično igraju, trude se, borbene su. Od početka se videlo da imaju veliku želju, motiv, i drago mi je što su uspele da se izbore za kvalifikacije za Olimpijske igre. Igrale su izvanredo i pokazale su da su jake i kada im ne ide - ističe Katarina Krpež.

Prekaljena zvezda mađarskog Erda tvrdi da ih je oduvek krasila mentalna snaga:

- To smo imale i pre, samo često nismo imale sportsku sreću. Sve devojke su u evropskim klubovima i naučile su da igraju do kraja. Samo, da biste uspeli, mora mnogo toga da se poklopi, da sve budu zdrave, da se loš dan ne dogodi u nezgodnom trenutku. Eto, sada su odigrale loše protiv Holandije, ali to se, srećom, desilo u grupi. U Japan su došle sa jasnim ciljem, znale su zašto se bore...

Katarina naglašava da su devojke bile oprezne pred put, jer su ranijih godina imale veoma loša iskustva.

- Kao i svaki sportista, i mi uvek želimo najbolje. Ali bile su umerene kako nešto ne bi izbaksuzirale. Ovo je sport i mnogo toga može da pokvari vaše planove. Zato je najbolje ne pričati, nego ići korak po korak - podvalači Krpežova.

SANjAMO TOKIO

TROFEJNA rukometašica očekuje da se porodi u februaru iduće godine. Svesna je toga da ne može da pomogne u kvalifikacijama, ali se nada da će da zaigra na Olimpijskim igrama:

- Uopšte se ne opterećujemo kvalifikacionom grupom. Igraće sa istim žarom, kao sada na SP. Verujem da će uspeti da izvade olimpijsku vizu. U kontaktu sam sa selektorom, ako sve bude u redu, tu sam da pomognem.