Sportske igre mladih: Prijem u Kikindi za kraj sjajne sezone

Tanjug

11. 10. 2017. u 11:11

Kada smo se uključili nismo očekivali da će to biti otliko popularno. Na kraju smo dobili spektakl - rekao je Pavle Markov

Спортске игре младих: Пријем у Кикинди за крај сјајне сезоне

Foto: SIM Srbija

Svečanim prijemom u Kikindi, gradu u kojem su počele ovogodišnje Sportske igre mladih (SIM), stavljena je tacka na uspešnu sezonu tokom koje su učešće u takmičenju uzeli mnogobrojni mališani iz škola širom Srbije.

U prepunoj sali Opštine, deci učesnicima i medijima obratili su se gradonačelnik Pavle Markov, predsednica SIM Srbije Ivana Jovanović, predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković i najbolja mlada stonoteniserka Kikinde Ivana Mršić.

- Kada smo odlučili da se uključimo u Sportske igre mladih, iskreno nismo očekivali da će to biti toliko popularno. Na kraju smo dobili spektakl, sa preko 5.000 dece na otvaranju. O Kikindi se zbog SIM pričalo i u regionu. Pokazali smo i definitivno da smo grad sporta, a naddih pet mališana stiglo je i do regionalnog finala u Splitu, osvojivši medalje. Učinićemo sve da sledeće godine budemo još bolji i obaramo rekorde - istakao je Markov.

Ivana Jovanović bila je puna reči hvale za Kikinđane.

- Sam podatak o broju dece na otvaranju Igara u maju ove godine govori o velikoj pozitivnoj energiji koju su učesnici dali celokupnim Igrama. Čestitam i gradonačelniku Markovu, njegovim saradnicima i koordinatorima iz ovog grada na sjajnoj organizaciji. Već pregovaramo da i naredne godine svečano otvaranje Igara bude u Kikindi.

Posebne zahvalnice od SIM Srbije dobili su grad Kikinda i koordinatori Svetlana Mirčić Vukobrat i Jelena Krvopić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije