OVE godine tek je napunila 15 godina, a već sme da izađe na crtu starijima od sebe i ravnopravno im parira. Mlada atletičarka Jana Kračković (172 cm), članica AK Crvena zvezda, koja se takmiči u skoku udalj, ostavlja svoje vršnjakinje metar iza sebe na takmičenjima, a kruna svega predstavlja prvo mesto na državnom prvenstvu u Novom Sadu, sa preskočenih 5,31 metar.

Svi ljubitelji kraljice sportova mogli bi da je u budućnosti vide na pobedničkom postolju nekog velikog svetskog takmičenja. Sa iskrenim dečijim osmehom, Jana kaže da je presrećna zbog zlata na državnom prvenstvu. Nekoliko puta su joj izmicala prva mesta za dlaku, ali sada su se kockice sklopile u pobednički mozaik.

- Moram da priznam da mi je bilo teško zbog toga, ali sada sam konačno pobedila i veoma sam zadovoljna. Svi su mi mnogo pomagali, a trener je bio strpljiv i mnogo je radio sa mnom. Pored njega, tu je i moja mama, koja kao bivša atletičarka zna da mi uvek udeli pravi savet. Ona je moja najveća podrška i oslonac - ističe Jana.

Mlada atletičarka je jasna što se tiče ambicija za budućnost.

- Najveća želja mi je da izborim normu za odlazak na Olimpijske igre mladih 2018. godine. Za to ću morati zaista da se potrudim, ali uz pomoć trenera Ljubiše Stevanovića verujem da ću moći to da postignem. Tu je još i Evropsko prvenstvo za starije pionirke u Italiji koje me očekuje pre tog takmičenja.

Što se uzora tiče, pored majke ima još jednog idola. Reč je, naravno, o neprikosnovenoj Ivani Španović.

- Ona je stvarno najbolja i od samog početka mi je idol. Divim se njenim rezultatima i volela bih da je jednog dana i upoznam. Ivana nam je dodeljivala medalje na jednom takmičenju, ali tada, nažalost, nismo mogli da pričamo - kaže talentovana atletičarka.

Put do visina koje je dostigla Ivana Španović nesumnjivo zahteva mnogo znoja i odricanja, ali ako Jana Kračković nastavi da gazi koracima od sedam milja može da se nada nečemu zaista velikom.