ŠOK u Vaterpolo savezu Srbije! Predsednik Zoran Babić podneo je ostavku, jer smatra da političari treba da se povuku iz sporta i budu samo navijači klubova i reprezentacije.

- Duboko sam svestan činjenice da u našem sportu ima mnogo gorućih problema. Moja je želja, kao što je želja i svakog dobronamernog građanina Srbije, da se oni što pre reše. Ako izlazak političara iz uprava sportskih saveza i klubova može, barem donekle, da ublaži ove probleme i da bude prvi korak u njihovom rešavanju, spreman sam prvi da dam svoj doprinos.

Zato ovim putem podnosim neopozivu ostavku na mesto predsednika Vaterpolo saveza Srbije i podržavam predlog predsednika Srpske napredne stranke, Aleksandra Vučića, da članovi Glavnog odbora naše stranke ne treba da budu na čelu sportskih saveza i klubova - ističe se u Babićevom saopštenju.

Član GO SNS očekuje da i članovi GO drugih stranaka slede njihov primer kako bi politika potpuno izašla iz sporta. Babić je naglasio da je dolaskom na vlast SNS obećala promene nabolje, a to ne mogu činiti, ako se neki grčevito bore za fotelje „koristeći sport samo za lično bogaćenje i promociju, dok za to vreme sportski savezi, klubovi i sport u celini u Srbiji propadaju“.

- Ovo naglašavam zbog toga što su zli jezici neretko prozivali i predsednika SNS, Aleksandra Vučića, samo zbog simpatija za jedan sportski klub, čiji je navijač od detinjstva, a na koje ima pravo svako, iako je više puta isticao da će država pomoći svima, a ne samo tom klubu. Zato smatra da političari treba da se povuku iz sporta, da ostanu samo navijači, a da sportisti i sportski radnici nastave da vode sportska društva - stoji u saopštenju.

Babić je podsetio da se za predsednik VSS kandidovao sa željom da iskoristi svoju energiju i znanje i da pomogne vaterpolu, kako bi klubovi i reprezentacija ostvarivali vrhunske rezultate na velikim takmičenjima. Nije ga uplašio ni dug od 1,3 miliona evra.

- Nisam se plašio izazova, jedva sam čekao da pomognem, napravili smo plan kako da do 2016. Savez bude na pozitivnoj nuli - naglasio je Babić na kraju saopštenja za javnost.

SKUPŠTINA BIRA NASLEDNIKA
VSS je trebalo šest meseci da pronađe naslednika smenjenog predsednika Velibora Sovrovića. I sada, neočekivano mora do kraja nedelje da se zakaže vanredna skupština, koja će biti i izborna.

Kako kažu u Savezu, odlaskom Babića nije otišao i Upravni odbor (čiji je jedan od članova i ministar Aleksandar Vulin), koji bi do daljeg trebalo da vodi organizaciju. Pošto advokati prouče Statut videće se da li će predsednik Skupštine Živa Cvjetićanin biti v.d. predsednika do izbora Babićevog naslednika.