Još jedan teniser koji se protivi igranju na Ju Es openu: Odlazak u Njujork je rizičan

Novosti online

ponedeljak, 06. 07. 2020. u 10:08

Још један тенисер који се противи игрању на Ју Ес опену: Одлазак у Њујорк је ризичан

Beno Per foto: EPA

Ako igramo Ju Es open, moramo da žrtvujemo Madrid i Rim. Moramo da pronađemo letove da bismo stigli tamo, rekao je Francuz

Približava se datum kada je na programu Ju Es Open, a situacija sa virusom korona nimalo nije dobra širom sveta. Sve više je tenisera koji se ne slažu sa igranjem po svaku cenu i smatraju da je odlazak u Njujork prilično rizičan. Jedan o tih je i francuski teniser Beno Per.


- Pre mesec dana sam mogao da kažem da je bolje stanje što se tiče pandemije. Kafići i restoranisu počeli da rade, a sada je opet sve nalik na katastrofu. Postoje rizici odlaska u Ameriku. Čak i ako odemo tamo, to je kockanje. Mnogo je slučajeva korone na mestu događaja. Otići u Njujorkznači rizikovati da budemo kontaminirani. Želim da igram tenis i da putujem, to je svakodnevnica nas tenisera.Ali ako ćemo da rizikujemo odlaskom u Ameriku, pritom da poštujemo karantin, čini se svekomplikovano. Uz sve to, ako igramo Ju Es open, moramo da žrtvujemo Madrid i Rim. Moramo da pronađemoletove da bismo stigli tamo. Čak i ako postoji finansijsko ograničenje zbog prekida sezone i potrebe za igranjem,u ovom trenutku mišljenja samda ne igram. Želim da ostanem živ i dobrog zdravlja -rekao je Per za francuski RMC.


Ju Es open je zakazan za termin od 31. augusta do 13. septembra.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Pekson

06.07.2020. 10:31

tebi se svakako isplati da ne igras,ispadnes odmah,samo trosak,ovako ces da sacuvas lovu.