Duple greške tokom korone; Kuerten: Nismo još spremni za tenis, videlo se to na Adrija turu

J. Jevremović

subota, 04. 07. 2020. u 20:51

Дупле грешке током короне; Куертен: Нисмо још спремни за тенис, видело се то на Адрија туру

Novak Đoković

Američka turneja trebalo bi da startuje 14. avgust, Ju-es open i dalje zakazan za 31. avgust

"MORAMO odnekud da krenemo", poručili su iz ATP i VTA kada su sastavili kakav-takav raspored za nastavak sezone. Ako ona uopšte bude startovala. Američka turneja bi trebalo da počne 14. avgusta, ali tokom krize zbog virusa korona teško je isplanirati bilo šta i jednu nedelju unapred.

Vlasti u Njujorku zasada stoje pri odluci da se Ju-Es open održi od 31. avgusta, a odmah potom je u planu selidba na šljaku i turnire u Evropi. Ovo bi mogla da bude čista dupla greška, jer niti se zna kakva će situacija biti u zemljama koje organizuju turnire, niti je moguće da teniseri odigraju Rolan Garos, Ju-Es open i turnire u Sinsinatiju, Madridu i Rimu za sedam nedelja.

Baš su države u kojima treba da budu održani turniri neka od najvećih žarišta na planeti.

- Nismo još spremni za tenis, videlo se to na "Adrija turu" - i Guga Kuerten je izgovorio rečenicu koja se najviše ponavljala prethodnih nedelja u svetu "belog sporta". - Moramo da izvučemo pouke iz te greške, za svaki sledeći turnir. Postoje zemlje koje su manje pogođene pandemijom, ali izgleda da još nemamo spremnu formulu za tenis u doba korone.

Đoković se zarazio na revijalnom nadmetanju, kao i Troicki, Dimitrov, odnosno Ćorić.

- To je bio totalni haos. Nisam očekivao tako nešto. Moramo da razdvojimo idola od osobe. Kao ljudska bića, svi imamo pravo na greške, ali moramo da razmislimo o veličini greške i njenim posledicama. Mislim da je Novak to učinio - poručio je Brazilac.

Svetski broj jedan već je dobio negativan test, oseća se dobro i može da počne pripreme, ali je veliko pitanje šta će uvrstiti u svoj raspored.

U onom koji diktira ATP, zasada piše: Vašington 14. avgust, Sinsinati 22. avgust, Ju-Es open 31. avgust, Kicbil 8. septembar, Madrid 13. septembar, Rim 20. septembar, Rolan Garos 27. septembar...

PODRŠKA NOVAKU IZ ZAGREBA

MLADI koji se već neko vreme okupljaju ispred Hrvatskog narodnog pozorišta u Zagrebu istakli su transparent na kome piše: "Imamo pravo disati. Stop korona teroru. Podrška Novaku iz Hrvatske", prenosi "Jutarnji list".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije