Rodžer Federer je do polufinala Australian opena stigao teškim mukama i sa mnogo uloženog truda. Znanje i iskustvo bili su mu glavni aduti na putu do plasmana. Posle novih pet setova, odbranjenih sedam meč lopti od protivnika i slavlja protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena treći reket sveta je i sam rekao da "nije zaslužio pobedu".


- Sedam meč lopti nisam imao pod kontrolom, tako je izgledalo iz moje perspektive. Nadao sam se da Tenis neće da pogodi viner u tim meč loptama, pokušavao sam da ostanem u poenu, nisam razmišljao o drugim stvarima i nekako sam dogurao do petog seta. Nisam zaslužio ovu pobedu, ali ovde sam i srećan sam - rekao je Rodžer Federer odmah po završetku meča.


Džim Kurijer je pitao Švajcarcasa čime se sve borio tokom duela sa Sandgrenom, jer je tražio medicinski tajmaut, što on retko radi.


- Verovatno sa mnogo tenisa u mom životu. Nekada je jako čudno, stegao sam se, imao sam problem u defanzivi. Izbegavao sam da zovem medicinski tajmaut, ne volim to jer tako pokazujem slabost zato sam otišao u svlačionicu da ne vide.


Sada sledi dan odmora, pa borba za finale sa Đokovićem ili Raonićem.


- Ne postaje ništa lakše u žrebu. Imam dan odmora, igraćemo polufinale u večernjem terminu. Ne znate šta može da bude posle dva dana. Sasvim su druga očekivanja kada shvatite da ste mogli i mnogo ranije da ispadnete. Srećan sam što sam ovde i nadam se da ću izvući najbolje od toga - poručio je Rodžer.


Na kraju je Federer upitan koga priželjkuje iz duela Novaka i Raonića?


- Sjajno je videti Miloša da, opet,igra tako dobro. Sjajan posao je odradio do sada, mnogo me je bolelo kada me je dobio na Vimbldonu. Dobro je što je pokazao da pripada samom vrhu, a ne da bude 50. ili ne znam koji teniser sveta. Novak je veliki šampion, naročito u Australiji. Obožava ovde da igra. Imao je ovde epske mečeve. Biće sjajan meč ko god da mi bude protivnik. Nadam se da ću se bolje osećati, jer u suprotnom ispadam - rekao je Federer.