Neverovatna drama na poslednjem meču 5. dana Australian opena. Rodžer Federer je bio pred ispadanjem, ali je njegov protivnik Džon Milman propustio priliku i dve brejk lopte u petom, odlučujućem, setu posle čega je iskusni Švajcarac prekokrenuo i poveo sa 5:4, a potom i “ljut” odveo meč u dramatični taj-brejk. Na kraju je iskustvo bilo jače i bolje od publike koja je bodrila Australijanca 3:2 (4:6, 7:6, 6:4, 4:6, 7:5)


Izvukao se Federer ovog puta protiv domaćeg tenisera u Melburnu i na njegovu sreću nije prošao kao 2018. na Ju Es openu kada ga je Milman porazio.


Džon je i u ovom meču poveo sa 1:0, da bi Federer uzvratio u taj brejku i osvojio drugi set za izjednačenje 1:1. Dobio je Švajcarac i treći set za preokret 2:1, ali je Australijanac uspeo da izjednači u četvrtom setu i uvede duel u stresan peti set.

Imao je Federer prednost od 5:4, ali nije uspeo da napravi brejk u odlučujućem gemu petog seta. Milman je izjednačio 5:5, ali je Rodžer uspeo da se izbori za taj-brejk 6:5.I onda je krenula drama u kojoj je Milman vodio i vodio, a Federer preokrenuo tek na 9:8 i na kraju pobedio sa 10:8.