Srđan Đoković: Novak se pojavio u nezgodno vreme za Srbiju i srpski narod

Novosti online

18. 11. 2019. u 20:06

Vratio je veru i pokazao da mi nismo genocidan narod, da mi nismo najgori na svetu, da smo deo evropske kulture i civilizacije – rekao je otac najboljeg srpskog tenisera

Срђан Ђоковић: Новак се појавио у незгодно време за Србију и српски народ

Novak i Srđan Đoković foto: N. Paraušić

Obraćam se onim ljudima koji cene sve što moj sin radi, a to je siguran sam više od 95 posto našeg normalnog naroda. Ja im kažem da će Novak Đoković biti najbolji teniser svih vremena i dok to ne postigne i obori sve rekorde koji su preostali, neće prestati da igra tenis – poručio je Srđan Đoković, tokom gostovanja na Radio Beogradu 1.

Otac drugog tenisera sveta prokomentarisao je o odnos navijača na pojedinim turnirima prema srpskom asu, koji se neretko stavljaju na stranu njegovih rivala.

- Ne možete ni da zamislite koliko je Novaku u takvim situacijama teško, ali je on uvek imao hrabro srce i hladnu glavu... Kako mu je bilo, zna samo on. Zamislite, on je pripadnik jednog malog ponosnog naroda iz jedne male siromašne zemlje, koju su bombardovali ti svetski ''stručnjaci'' za bombardovanje. Jednu malu Srbiju bombardovalo je 20 moćnih zemalja, zamislite kakvi su to junaci. I on se izborio sa svim tim i postao jedan od najboljih tenisera svih vremena – rekao je Đoković senior i dodao:

- Novak se pojavio u nezgodno vreme za Srbiju i srpski narod, jer je vratio veru i pokazao da mi nismo genocidan narod, da mi nismo najgori na svetu, da smo deo evropske kulture i civilizacije. Nemoguće je da jedan takav gospodin sportista, kakav je Novak, dolazi iz nekog genocidnog naroda, kako su nas mnogi u prošlosti etiketirali.

Novak je u finišu sezone ostao bez prvog mesta na ATP listi.

- Veoma je dugačak spisak tenisera koji su kvalitetni, ali stoje u redu iza Novaka, i vrebaju, evo već desetak godina, da ga smene sa prvog mesta. Sada je to uspelo Nadalu, ali to je sasvim u redu, to je sport. Uostalom, kako bi se to zvalo kada bi bilo koji igrač bio neprikosnoven i pretplaćen da samo on bude prvi, kad bi stalno pobeđivao – upitao je Srđan Đoković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

TonySoprano

18.11.2019. 20:47

Samo polako Nole, vreme je na tvojoj strani. Samo ostani smiren, fokusiran i zdrav a mi ćemo te kao i uvek voleti i podržavati; i biti zahvalni za sve što radiš za našu zemlju a nisi dužan ni obavezan. Ti si naš šampion i veliki čovek i pravi primer i uzor deci i omladini i nek te Bog čuva.

Miki-Zg

18.11.2019. 20:51

Evo mislim da je Novak Đoković -Nole ovih 17 turobnih god. učinio u prezentaciji -EPP države Srbije ,srpskog naroda više nego svi Srbi u svijetu u proteklom razdoblju ,da se nitko ne uvrijedi .Svojim sportskim dostignućima i ljudskim -najveći sportista u povjesti Srbije -postao je doživotni srpski brend !

неимени

18.11.2019. 21:23

Отац си му. Зашто му на каза да прихавти Путинов позив? И зашто му не каза да се не дружи са колиндом уочи прославе "олује"? Боље да си се тиме бавио него том узалудном статистиком о нормалнима и ненормалнима. Ако он и не зна ништа доли играти тенис, ти би требао да знаш. Лично си преживео и колиндине претходнике и "олују".

Raca Milosavljevic

18.11.2019. 21:34

... ne nego se pojavio bas u pravo vreme ... hvala Bogu ....Srdjanu se nekad malo pomesaju misli ... neka su svi zivi i zdravi ....a Noletu zelimo od srca da ga zdravlje sluzi i sve brojeve premasi i onda jednostavno kaze to sam bio ja .... hvala lepo ... umece on to njima da objasni kad obori sve rekorde ...

Anarhista

19.11.2019. 02:35

Геноцидан народ? О чему ти причаш човече? Уосталом, то чак није ни српска реч. Прање мозга је комплетирано. Оно што су тамне силе, сада је пребачено на Србе.И то све захваљујућу српском помрачењу ума. Никад из блата.Смрт не-Србима.

Milenko

19.11.2019. 06:39

Srđan, junače! Možda bi bilo bolje napisati velikim slovima, JUNAČE!NOVAK, NOLE, ĐOLE, ĐOKA, po osećanju, po naklonosti i poštovanju, nije samo tvoj sin, već i moj. NAŠ!

iz glave

19.11.2019. 21:08

Новак се појавио у правом тренутку и показао да су све западна страшила пси од сламе, само треба веровати у себе и сабирати се