Kada se pomene Boston Seltiks prva asocijacija je Lari Brd. Koliko god godina da prođe od njegovog vremena pod obručima ovaj belac, iz žestoke konkurencije tamnoputih atleta NBA lige, ostaće sinonim za ekipu u zelenim dresovima. Stariji savremenik Džordana, Medžika, Džabara, Čemberlena... uvek se držao po strani, daleko od javnih nastupa i skretanja pažnje na sebe.

Danas kao trener Bird je dao svoj sud o večitoj temi: Ko je bolji Kobi Brajant ili Lebron Džejms?

"Kobi je verovatno bolji zbog činjenice da su ga želje za pobedom, posvećenost da uvek bude napredniji i postojanje njegove čvrstine učinili da bude jedinstven. Njegov mentalitet je bio sličan onome koji je imao Majkl Džordan", rekao je igrač koji je 13 sezona proveo u Bostonu, a 12 igrao na Ol staru.

Bird je imao i agrumente koji su na strani Lebrona. On ne sumnja da bi Džejms, po drugim kriterijumima, bio bolji od Brajanta:

"Ako bih želeo da se zabavim, kao što sam to činio sa Bilom Veltonom, izabrao bih Lebrona. Sigurno bi bilo zabavnije igrati sa njim zbog toga, ali ako želite da pobedite i pobedite i pobedite, onda bih birao Kobija. Nije da Lebron nije pobednik, samo što je Brajantov način razmišljanja bio drugačiji. Džejmsov karakter je drugačiji od Kobijevog i Majklovog".