PRVA epizoda novog reprezentativnog filma, u kome na klupi Srbije sedi Igor Kokoškov, uspešno je snimljena u Finskoj i to sa srećnim krajem. Košarkaši Srbije su na startu prvog "prozora" kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine ubedljivo slavili na gostovanju - 80:58. Već u nedelju ih čeka i premijera novog selektora pred domaćim navijačima i to protiv selekcije Gruzije, koju je naš trener vodio u periodu od 2008. do 2015. godine.

Priliku da se novi tim, i novi stručni štab predstave košarkaškoj naciji imaju u nedelju od 17.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić". Uvertiru za duel sa Gruzijom, napravili su u Finskoj, gde je jedan od zapaženijih bio Rade Zagorac.

- Zadovoljni smo utakmicom, zadovoljni smo učinjenim. Neke zamisli koje smo imali, ostvarili smo, iako je veoma nezahvalno posle tri dana treninga očekivati bilo šta smisleno - istakao je Zagorac. - Igrači su maksimalno ozbiljno pristupili meču, pre svega energetski i napravili razliku koja je evidentna kvalitetu. Spremamo se za Gruziju, neće biti laka utakmica, imaju respektabilan sastav, ali uz dobru podršku, kojoj se svi nadamo, možemo da očekujemo pobedu.

Velika razlika koja je izgrađena u trećoj deonici otvorila je mladim igračima šansu da osete kako je igrati za seniorski nacionalni tim. Uroš Trifunović i Dalibor Ilić, zlatni "orlići" - generacija 2020. pamtiće zauvek utakmicu sa Finskom, jer su upisali debitantske minute. Uspeli su da sakriju strah i tremu na terenu, Dalibor je čak dva puta zakucao, Uroš pogodio za tri.

- Odlična utakmica iza nas, s obzirom na to da smo tri dana zajedno. Izgledali smo veoma dobro na terenu - rekao je Dalibor Ilić, uzdanica Igokee. - Drago mi je da sam debitovao, kada radite ono što volite i kada predstavljate zemlju koju volite, to je vrhunac uspeha. Sad nas čeka utakmica protiv Gruzije, očekujem pun "Pionir" i nadam se da ćemo odigrati kao i na prethodnom susretu.

RADULjICA NA PLUS 1.000
KAPITEN reprezentacije Srbije Miroslav Raduljica je prvim poenima u Finskoj prešao granicu od 1.000 poena u dresu nacionalnog tima, za koji je debitovao 2009. godine na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, kada je osvojena srebrna medalja. On je na kraju meča sa Fincima bio naš najefikasniji igrač sa 19 poena i osam skokova.