Bivši košarkaši reprezentativac Jugoslavije poginuo u saobraćajnoj nesreći (VIDEO)

M. Stančić

30. 01. 2020. u 13:15

Istaknuti sportski radnik Severne Makedonije, bivši jugoslovenski košarkaški reprezentativac Blagoja Georgievski Buštur izgubio je život u sredu uveče u skopskom naselju Kisela voda

Бивши кошаркаши репрезентативац Југославије погинуо у саобраћајној несрећи (ВИДЕО)

Blagoja Georgievski Buštur foto: basketball.org.mk

Istaknuti sportski radnik Severne Makedonije, bivši jugoslovenski košarkaški reprezentativac Blagoja Georgievski Buštur poginuo je u sredu uveče u saobraćajnoj nesreći u skopskom naselju Kisela voda.

Kako je objavljeno, Georgievski je krećući se po klizavom kolovozu izgubio kontrolu nad svojim vozilom izleto s puta i direktno udario u betonski blok.

Blagoja Georgievski je rođen 15. oktobra 1950. godine u Skoplju. Bio je dugogodišnji član skopskog Košarkaškog kluba Rabotnički. Sa uspehom je nastupao i za jugoslovensku reprezentaciju sa kojom je 1971. osvojio srebrnu medelju na Evropskom prvenstvu u LJubljani i na Olimpijskim igrama 1976. kao i zlatnu na Mediteranskim igrama 1971. i 1975. godine.

Po izdvajanju Makedonije iz jugoslovenske federacije Georgievski je bio selektor košarkaške A reprezentacije, trener u nekoliko klubova, a kasnije i istaknuti sportski radnik.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije