Tužan, težak život Delontea Vesta (36) jutros je postao poznat svima. Snimak u kom se vidi kako bivšeg NBA košarkaša na auto-putu u Vašingtonu, i nogama i rukama, bije nepoznati muškarac pojavio se na internetu, a u nastavku se vidi i da je Vestu neophodna specijalna medicinska pomoć.


Kada je policija stigla na mesto gde je čovek pretučen Vestu je stavila lisice kako bi u miru mogla da napravi uviđaj, a on je sve vreme govorio da neko vadio pištolj na njega. Vest izgleda kao beskućnik, koji tumara ulicama svog rodnog grada, a primetan je i njegov psihički poremećaj koji je postojao, u manjoj meri vidljiv, i tokom njegove sportske karijere. On pati od manije proganjanja.


Delont je izabran kao 24 pik na draftu od strane Bostona, gde je počeo NBA karijeru. Kasnije je igrao u Klivlendu i Dalasu, a za sve te godine zaradio je više od 16.000.000 dolara. U svojoj statistici ima 432 odigrane utakmice sa prosečnim učinkom od 9,7 poena, 3,6 asistencija i 2,9 skokova. Prestao je da igra 2012. godine.


Nalazio se Vest u nesportskim pričama i dok je bio profesionalni igra. Na primer, 2009. godine uhapšen je zbog posedovanja više komada vatrenog oružja. Godinu dana kasnije bio je na svim naslovnim stranama u aferi da je u ljubavnoj vezi sa Glorijom Džejms, majkom svog, tada bivšeg, saigrača Lebrona. Kažnjen je od strane NBA lige 2012. jer je pred novinarima i kamerama gurao prst u uho Gordonu Haiverdu.