Trener košarkaša Fenerabahčea Željko Obradović rekao je da je Zvezda u današnjoj pobedi pokazala da je kvalitetna i ocenio je da srpski klub ima kvalitet da bude među osam najboljih u Evroligi.

"To je različita ekipa od prošle godine. Doveli su iskusne igrače, znaju da igraju. Odlično je Tomić taktički pripremio utakmicu. Jeste da smo igrali slabo, ali je Zvezda zasluženo pobedila. Ne iz kurtoazije, Zvezda ima tim koji može da se bori za ulaz među osam. Mnogo je teško, svi žele u Top8. Zvezda ima kvalitet za to", rekao je Obradović novinarima posle utakmice u Beogradu.

Crvena zvezda je pobedila Fenerbahče sa 68:56 u drugom kolu Evrolige.

Upitan da li ga je iznenadila Crvena zvezda, odgovorio je: "Pošteno da vam kažem, mnogo više od Zvezde me je iznenadio moj tim".

"Treba da uvidim greške koje sigurno postoje. Ušao sam u svlačionicu prvi put da nisam imao nijednu reč izgovorenu prema ekipi. Nemam reči, tako sam se osećao. Polazim od sebe, najveća odgovornost je moja, moram da vidim zašto smo igrali ovako i postigli za mene bednih 56 poena", kazao je Obradović.

Nezadovoljan je trenutnom situaciji u svojoj ekipi.

"Imali smo izuzetno loš pripremni period, mnogo igrača po reprezentacijama koji su se vratili kasno i počeli smo da igramo utakmice bez treninga. Ne mogu da se žalim na njihovu želju, radimo korektno. Sreća i dobra okolnost su u tome što je tek početak sezone. Večeras nije bila realna slika", rekao je trener turskog kluba.

Timu Fenerbahčea je priključen srpski centar Vladimir Štimac, koji je trenirao sa turskim klubom tokom leta jer nije bio pod ugovorom.

"Štimac je trenirao sa nama. To dobro dođe igračima koji nemaju ugovor, dobro dođe i nama. O ovakvoj situaciji nisam mogao da sanjam, da ću ponovo imati problema sa Veselim i Lovernjom. Štimac je bio sa nama, u treningu i bilo je logično da se uzme. Izvanredan je momak koji zaslužuje svako moje poštovanje. Žao mi je što nije igrao dobro, ali je on čovek poput mene, koji će uvek da krene od sebe", istakao je Obradović.

On je pretprošle sezone bio ljut nakon utakmice sa Zvezdom u Beogradu, posle koje je rekao da više nema prijatelja u tom klubu.

"Odmah su me ljudi iz Zvezde zvali, nikakav problem nemamo. Mogu i da kažem da su nam odnosi odlični, počev od Nebojše Čovića, trenera Milana Tomića, mog bivšeg igrača Milenka Topića, ovog čoveka ovde (portparola) koji mi je bio gost u Istanbulu, Nebojše Ilića. Nemamo nikakav problem", rekao je Obradović.

Upitan je za komentar o reprezentaciji Srbije, koja je letos bila peta na Svetskom prvenstvu u Kini.

"Imali ste toliko pametnih ljudi, komentara, da je to čudo. Toliko ste se naslušali bivših igrača i trenera, a nek mi jedan od vas kaže da li je neko od njih nešto konkretno rekao. Jedan koji je napadao igrače ili trenera, da li je bilo šta konkretno rekao, osim onog standardnog da mora da je bio neki problem između njih", rekao je srpski trener.

"Mogu samo da zahvalim svima, Aleksandru Đorđeviću koji je pet i po godina izvanredno radio posao, igračima što su bili celo leto zajedno i davali sve od sebe. Nemamo bolje, možda neki mlađi da se priključi, da se spreme za Olimpijske igre i siguran sam da će napraviti dobar rezultat", dodao je Željko Obradović.