SRCA su slomljena svim ljubiteljima košarke u Srbiji zbog preranog ispadanja izabranika Aleksandra Đorđevića iz borbe za medalje na Svetskom prvenstvu. Takav je slučaj i sa proslavljenim stručnjakom Vladom Đurovićem, kome je teško pala činjenica da naša reprezentacija u Kini nije ušla među četiri najbolje selekcije planete.

- Šta reći nakon svega, razočaran sam i utučen - rekao je Đurović za "Novosti" posle poraza od Argentine. - Nisam očekivao da će nam se ovako nešto dogoditi.

Kao ključni faktor izostanka rezultata kakav je nacija sanjala, ističe izostanak plejmejkera Miloša Teodosića.

- Videlo se koliko nam je neophodan Teo, pogotovo kada su ovakve utakmice u pitanju. Baš za mečeve kakav je bio ovaj sa Argentinom, bio nam je potreban takav lider na terenu. Sve bi bilo drugačije da je on tu. Ili da smo, recimo, imali Kampaca i njegove pasove, sigurno bismo pobedili.

Đurović navodi da je Bogdan Bogdanović često bio usamljen u pokušajima da podigne ekipu.

- Dvojica NBA igrača, Nikola Jokić i Nemanja Bjelica, nisu bili prava podrška Bogdanu. Nikola se kasnije priključio i nije, nažalost, ušao u pravu formu - završio je Đurović.

NASTAVITI BORBU
ĐUROVIĆ naglašava da tim ne sme da klone posle ovog šokantnog poraza.

- Moramo da nastavimo borbu i da osvojimo peto mesto. Veoma je važno da izvadimo vizu za Olimpijske igre - kaže naš stručnjak.