Čović: Koliko para toliko muzike

V. PRERADOVIĆ

31. 05. 2015. u 15:42

Predsednik Crvene zvezde manje o ovoj, a više o narednoj sezoni: Cilj je plasman u top 16, ali svi moraju da budu svesni da nema ručka za džabe

Човић: Колико пара толико музике

Nebojša Čović foto: Arhiva VN

PRED pragom poslednjeg meseca ove takmičarske sezone, koja je za Crvenu zvezdu u mnogim aspektima bila istorijska, predsednik kluba Nebojša Čović održao je konferenciju za novinare, na kojoj su napokon prevlast nad visokom politikom (ABA liga, FIBA) ostvarile obične sportske teme.

Prvi čovek crveno-belih, posle titula u Kupu Radivoja Koraća i regionalnom takmičenju, osvajanje triple krune posmatra kao klupsku realnost, najavljujući i ciljeve u narednoj evroligaškoj sezoni...

- Cilj je da ponovo uđemo u top 16 fazu Evrolige, a videćemo šta će biti. O tome ćemo detaljnije govoriti kada napravimo tim za sledeću sezonu. Sada nije vreme za to, pošto je ostalo još da se završi domaće prvenstvo, u kojem je, prema dosadašnjim rezultatima, potpuno realno da Zvezda uzme titulu.

Od naredne evroligaške sezone na snagu stupa takozvani finansijski fer-plej, koji podrazumeva da minimalni budžeti učesnika budu četiri miliona evra, 400.000 više u odnosu na sredstva sa kojima je Zvezda raspolagala ove sezone.

- Ne verujem da će u prvoj sezoni primene pravila Evroliga da bude previše stroga, ali u onoj drugoj neće biti popusta. Nadam se da ćemo doći do ta četiri miliona, borimo se da obezbedimo budžet iz naših sredstava. Transferi igrača su legalan način za popunjavanje budžeta, ali o tome odlučuje stručni štab. Koliko para - toliko muzike, svi moraju da budu svesni toga. Nema ručka za džabe, ali raduje me to što imamo mnogo mladih igrača koji konkurišu za prvi tim. Trudićemo se, u svakom slučaju, da u što većoj meri sačuvamo ovaj sastav.

Evroligaškim pravilima predviđeno je da se 30 odsto budžeta namiri od prodaje ulaznica.

- Još 150.000 evra dobija se od učešća u grupi Evrolige, ulazak u top 16 fazu donosi novih 35.000 evra, a plasman u četvrtfinale 50.000 evra. Prvi na fajnal-foru dobija milion evra, drugi 400.000, treći 200.000, a četvrti 100.000 evra. Zvezda bi od televizijskih prava mogla da zaradi 250.000 evra sledeće sezone.

Pozivajući navijače da kupovinom ulaznica olakšaju sastavljanje finansijske konstrukcije, Čović je brojkama potkrepio tezu koliko je to značajno za funkcionisanje kluba.

- U ovoj sezoni Zvezda je od prodaje sezonskih karata zaradila 374.000 evra, a od prodaje dnevnih, do sada, 892.000 evra. To je ukupno 1.266.000 evra. Svaka kupljena ulaznica pomoći će klubu u pravljenju budžeta za narednu sezonu. Znamo da je za ovu sezonu bio 3,6 miliona evra, pa kada vidite koliko smo da sada zaradili od karata, vidite i koliko je značajno da se one kupuju - konstatuje Čović, koji ostavlja mogućnost da neke evroligaške utakmice u kasnijoj fazi takmičenja budu odigrane u "Areni".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Artifex

31.05.2015. 17:11

Dok ovakvi i slični ne završe u zatvoru ova država neće biti normalno mesto za život.

Rade

31.05.2015. 18:05

Cova, svaka ti cast za sve sto si ucinio i cinis za nasu Zvezdu. Ja nisam do sada bio clan KK ,bio sam samo clan FK ali obecavam da cu se uclaniti i kupiti sazonske karte. Pokusacu organizirati i neke od mojih prijatelja velikih zvezdasa da urade is to. Veliki pozdrav i samo napred.

objektivni

31.05.2015. 18:43

Pa nista, kuce u Obrenovcu ce jos malo da sacekaju renoviranje. Sigurno ce i premijer dati vladin avion na koriscenje za gostovanja takodje.

miša

01.06.2015. 20:00

Opet glodari na našim vestima. Šta da se radi. Narednih godina o evroligi moći će da se informišu samo kod nas!