Jedno izuzetno zanimljivo veče, ili bolje rečeno jutro, smo imali priliku da gledamo u subotu. Zaista je vredelo ostati budan do pet ujutru, po našem vremenu.

Sve je počelo takmičenjem u šutiranju u kome sa različitih pozicija šutiraju ekipe koje predvode sadašnji igrači. U finalu se našao tim Boš (Kris Boš, Dominik Vilkins i Svin Keš) i tim Vestbruk (Rasel Vestbruk, Anferni Hardavej i Tamika Hečins). Ekipa pleja Oklahome je dobro krenula, ali za minut i po nije uspela da pogodi šut sa pola terena. Za razliku od njih, to je pošlo za rukom legendarnom Vilkinsu, pa je ekipa krilnog centra Majamija treću godinu za redom bila najbolja u ovom takmičenju.
- Otvorili smo nekoliko boca šampanjca posle svega i pravili haos u svlačionici - našalio se Boš.

Odmah posle toga je usledilo takmičenje u veštinama u kom se takmičilo osam igrača (Patrik Beverli koji je menjao prošlogodišnjeg šampiona Džona Vola, Trej Burk, Brendon Najt, Kajl Lauri, Elfrid Pejton koji je menjao Majkla Kartera-Vilijamsa, Denis Šroder koji je menjao Džimija Batlera, Džef Tig i Ajzea Tomas).
Takmičenje je bilo organizovano tako što su dvojica igrala jedan protiv drugog i pobednik je prolazio dalje. Na kraju su se u finalu našli Beverli i Brendon Najt, a na iznenađenje svih pobednik je bio igrač Hjustona koji je imao baš mnogo sreće da uopšte dođe do te runde.

Zatim je krenulo takmičenje u brzom šutiranju trojki u kom su učestvovali Stef Kari, Klej Tompson, Džejms Harden, Marko Belineli (prošlogodišnji šampion), Vesli Metjuz, Kajri Irving, Kajl Korver i Džej Džej Redik.
U finale su prošli Irving, Tompson i Kari, a organizator igre Golden Stejta ih je praktično uništio. Imao je čak 27 poena, čak 13 uzastopnih trojki je pogodio, u odnosu na 17 poena Irvinga i 14 saigrača iz Voriorsa.
- Pre početka sam video da su mnogi raniji šuteri sa desne strane prilazili loptama i to je možda bila i moja tajna - kazao je Kari.

I na kraju, kao šlag na tortu, dok su oči fanova na ovim prostorima bile na "pola koplja" na red je došlo takmičenje u zakucavanjima. Učestvovali su Mejson Plamli, Janis Adetokumbo, Viktor Oladipo i Zek Lavin. Prva dvojica su nas samo dodatno uspavali, a onda je Oladipo uspeo malo da nas razmrda, a zatim je na scenu stupio Lavin koji je razbudio sve. Neverovatni letovi i "lomljenje obruča" mladog igrača Minesote su bila neverovatna. Bio je u potpunosti inovativan i zaista je teško opisati sve što je uradio. On i Oladipo su se plasirali u finale, a tamo je potpuno zasluženo Lavin odneo pobedu.
- Na sedmom nebu sam. Kao da sanjam. Gledao sam mnoga takmičenja u zakucavanju, ljude kako drže trofeje i sada sam ja uspeo. Ostvario sam san i drago mi je što je porodica bila ovde sa mnom - rekao je Lavin.

Uostalom, da ne prepričavamo dešavanja previše, uživajte u snimcima.