Barselona nema saznanja da su pregovori s Mesijem stopirani

B. A.

petak, 03. 07. 2020. u 18:14

Барселона нема сазнања да су преговори с Месијем стопирани

Leo Mesi Foto: EPA-EFE/QUIQUE GARCIA

Ono što bi moglo da preokrene situaciju je činjenica da su 2021. izbori za novog predsednika kluba, tako da ako dođe do smene, porasle bi šanse da argentinski majstor ostane u svojoj kući
LIONEL Mesi i Barselona rastaće se u junu 2021. godine. Čak i oni sa najbujnijom maštom teško da bi mogli da smisle veću fudbalsku senzaciju, od ove koju je najavila ugledna španska radio-stanica "Kadena Ser". A ovde, očigledno ima dima.

Kako se navodi, 33-godišnji Argentinac je već dugo nezadovoljan opštom situacijom u klubu, a poslednji loši rezultati su samo kap koja je prelila čašu. Zbog svega toga je odlučio da prekine pregovore sa upravom o produžetku ugovora, koji ističe sledećeg leta.

- Mesi je ogorčen stanjem na svakom nivou i zato više ne želi da priča o potpisu nove saradnje. Odlučio je da odigra još jednu sezonu, koliko ga ugovor veže i da ode. Tačno je da su početni pregovori krenuli u dobrom pravcu, ali poslednja dešavanja su sve okrenula. Leo je u lošim odnosima sa trenerom Kikeom Setjenom, kao i sa nekoliko saigrača, a predsednika Đozepa Bartomeua ne podnosi - navodi "Kadena Ser".

Isti izvor kaže da Leu smeta što cure informacije iz kluba, koje bi trebalo da ostanu van dometa javnosti. Posebno ga je pogodilo nedavno saznanje da je Barsa plaćala jednu pi-ar agenciju da se afirmativno piše o Bartomeuu, a negativno o njemu i Đeraru Pikeu, jer ne podržavaju prvog čoveka. Na sve to su došli velika finansijska kriza i loši rezultati, pošto je ekipa sa stadiona "Kamp nou" maltene predala titulu Realu.

Novinari katalonskog lista "Mundo deportivo" probali su da dobiju komentar iz Barselone o najavi odlaska Mesija, ali su dobili samo odgovor da klub nema saznanja da su pregovori o novom ugovoru stopirani.

Leo, koji je najbolji strelac u istoriji kluba, još kao dečak je došao u Barselonu. Ukoliko ode narednog leta, biće to rastanak posle 20 godina. Ono što bi moglo da preokrene situaciju je činjenica da su 2021. izbori za novog predsednika, tako da ako dođe do smene, porasle bi šanse da argentinski majstor ostane u svojoj kući.

POSTALI EKIPA VETERANA
JEDAN od bitnih faktora posrtanja Barse ove sezone je i starost ekipe. Glavni aduti, Mesi, Luis Suarez i Đerar Pike imaju po 33 godine, a i ostali bi mogli da se svrstaju u red veterana: Arturo Vidal (33), Ivan Rakitić (32), Serhio Buskets (31), Đordi Alba (31). Uprava kao da ne vidi ovaj problem, jer je angažovala Miralema Pjanića, koji ima 30 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije