Ivić vratio ponos Makabiju: Ovo su trenuci koje ću pamtiti večno

N. ILjUKIĆ

nedelja, 28. 06. 2020. u 21:11

Ивић вратио понос Макабију: Ово су тренуци које ћу памтити вечно

Vladimir Ivić na proslavi titule Foto "Instagram" Makabi

Makabi je tri kola pre kraja šampionata uverljivim trijumfom nad gradskim rivalom Hapoelom (3:0) stigao do 24. titule šampiona. U ovoj sezoni je Ivić vodio tim na 33 meča, zabeležio 24 pobede

ŠTA sve možeš sa 43 godine kada si trener u Izraelu? Vladimir Ivić je na više nego ubedljiv način dao odgovor u drugoj uzastopnoj sezoni kao prvi trener Makabija iz Tel Aviva. Na više nego ubedljiv način je odbranio titulu prvaka države, u uslovima koji nisu bili nimalo povoljni.

Makabi je tri kola pre kraja šampionata uverljivim trijumfom nad gradskim rivalom Hapoelom (3:0) stigao do 24. titule šampiona. U ovoj sezoni je Ivić vodio tim na 33 meča, zabeležio 24 pobede, devet remija, a u koloni porazi, tri kola pre kraja, stoji velika - nula.

- Svi smo presrećni i uradili smo nešto što se meri sa sportskim podvigom, jer smo velike rivale kao što su Makabi Haifa, Ber Ševa i Beitar ostavili iza nas, i to u sezoni u kojoj su svi želeli da dokažu da su veći i bolji od nas. Mi smo pokazali suprotno i kolektivnom igrom i sjajnom klupskom politikom pokazali da smo zaista ponos Izraela - poručio je juče, za "Novosti", iz Tel Aviva Vladimir Ivić, u čijem glasu su još bili tragovi velikog šampionskog slavlja.

Podsetimo, Makabi je pre dve godine bio kažnjen zbog kršenja finansijskog fer-pleja i bilo mu je zabranjeno da kupuje igrače, pa se uglavnom oslanjao na stare snage, na klince iz svoje škole i vraćao je fudbalere sa pozajmica. Prošle sezone je Ivić mnogo pre kraja lige takođe osvojio titulu sa Makabijem, i to sa samo jednim porazom.

- Predsednik kluba Mičel Golhard vodi Makabi na perfektan način. Pune tri godine ovaj deo Tel Aviva je bio bez titule, a ovako veliki klub to sebi ne želi da dozvoli. Sada smo odbranili titulu od prošle godine i zaista se oseća navijačka euforija. Ovo su trenuci u mojoj karijeri koje ću sigurno pamtiti večno - dodaje Ivić, uz podsećanje da je klupu solunskog PAOK napustio sa nacionalnim kupom u rukama, a da je Makabiju doneo 23. i 24. titulu prvaka države.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije