Završena humanitarna vožnja biciklom od 600 kilometara: Fred stigao u Rio

Beta

subota, 06. 06. 2020. u 09:36

Завршена хуманитарна вожња бициклом од 600 километара: Фред стигао у Рио

Fred Foto: EPA

Njegov cilj bio je prikupljanje donacija za siromašne porodice, a kompanije koje su sponzorisale vožnju davale su četiri kompleta hrane za svaki pređeni kilometar
Brazilski fudbaler Fred završio je humanitarnu vožnju biciklom pošto je nakon 600 pređenih kilometara stigao u Rio de Žaneiro.

Fred, koji je poslednje dve godine igrao za Kruzeiro, potpisao je dvogodišnji ugovor sa svojim starim klubom Fluminenseom i odlučio je da u Rio doputuje biciklom, što je bilo i putovanje u humanitarne svrhe.

Fred je ponedeljak krenuo iz mesta Kongonhas, 80 kilometara udaljenog od Belo Horizontea, biciklom je prešao 600 kilometara i stigao je u Rio.

Nosio je zaštitnu masku i mahao dresom Fluminensea vozeći praznim ulicama Rija.

Njegov cilj bio je prikupljanje donacija za siromašne porodice, a kompanije koje su sponzorisale vožnju davale su četiri kompleta hrane za svaki pređeni kilometar.

Fred (38) je karijeru počeo u Atletiko Mineiru, igrao je za Lion, Kruzeiro i Fluminense, sa kojim je od 2009. do 2016. godine osvojio dve šampionske titule. Sa Lionom je osvojio šest trofeja, od kojih tri šampionske titule.

Za reprezentaciju Brazila odigrao je 39 utakmica, postigao 18 golova i osvojio Kup Amerike (2007) i Kup Konfederacija (2013).

Sa Fluminenseom je potpisao ugovor do 2022. godine kada klub slavi 120 godina postojanja.