Sestra trenera Napolija Đenara Gatuza preminula je 37 godini, javljaju italijanski mediji. Frančeska Gatuzo je od februara bila u bolnici u Varezeu, kada je smeštena na odeljenje intenzivne negea.

Gatuzu je tužna vest saopštena posle današnjeg treninga u Kastel Volturnu.  Frančeska je 14 godina radila kao sekretarica u FK Milan.

Izraze saučešća porodici Gatuzo odali su predsednik Napolija Aurelio de Laurentis sa suprugom i sinovima, kao i fudbalski klub Milan u kom je Đenaro igrao tokom svoje karijere.

"Porodica Gatuzo je uvek bila i uvek će biti u srcu Milana. Osmeh i komunikacija Frančeske, sestre našeg šampiona i našeg bivšeg trenera, ostaviće neizbrisiv trag na sve u Milanu. Ni jedan dan nije prošao bez da se sportski centar “roso-nera” ne raspita o njenom zdravlju. Frančeska je sa nama bila 14 godina. Rino je preneo svoju strast prema Milanu na nju i ona je uvek držala naše vrednosti blizu sebe. Za ceo klub je njen nestanak neizmeran bol. Našem dragom Rinu i celoj porodici Gatuzo najdraža, bratsko i najiskrenije saučešće“, piše u poruci FK Milan.