OD polovine juna, ljubiteljima fudbala biće kao u raju. Posle Nemaca, koji su već nastavili šampionat, tokom sledećeg meseca priključiće se i fudbaleri iz ostale tri najjače lige Evrope, Španije (11. juna), Engleske (17. juna) i Italije (20. juna).

Igraće se i vikendom i radnim danima, ubrzanim ritmom, tako da, praktično, neće biti nijednog dana bez vrhunskog fudbala. Tako je, recimo, izračunato da će u Premijer ligi 92 susreta biti na programu u toku 39 dana, dok će se u Seriji A za 50 dana igrati 127 utakmica. Za početak bez navijača, a dokle - videće se.

Španci i Englezi su već doneli i odluku kada će početi nova sezona 2020/2021, i u pitanju je isti datum, 12. septembar. Na kraju, ostalo je da su samo Francuzi od "liga petice" prekinuli prvenstvo i proglasili prvaka, PSŽ. Oni će sledeće takmičenje započeti 22. avgusta.

U svetu elitnog fudbala, ostala je tako još samo nepoznanica kada će biti odigrana završnica Lige šampiona. Tu su preostala četiri revanša osmine finala, i kasnije redom, četvrtfinale, finale, polufinale. Plan je da se sve to odigra tokom avgusta, a moguće je da će se organizovati i fajnal-for za pehar.

Evropski mediji su pominjali da bi sve to moglo da se odigra od 7. do 29. avgusta, ali iz UEFA nije još stigao nikakav zvaničan glas.

NASTAVCI

11. jun Španska liga

13. jun Kup Italije

17. jun Engleska liga

20. jun Italijanska liga

27. jun FA kup Engleske


I ŠVEĐANI I ŠVAJCARCI

IZ dana u dan stižu objave početaka fudbalskih takmičenja, a novi na listi su Šveđani (13. jun) i Švajcarci (14. jun). I jedni i drugi će za početak igrati utakmice bez prisustva navijača.

U Švajcarskoj se nastavlja šampionat, dok je u Švedskoj na programu prvo kolo nove sezone.