Pre nego što je nastupila pandemija virusa korona u medijima se postavljalo pitanje koji će klub tokom letnje fudbalske pijace pobediti u trci za potpis Sergeja Milinkovića Savića, ali kako danas javljaju Italijani, to više nije nepoznanica.

Veliki obrt se dogodio, pošto je prema pisanju "Skaj Sport Italija" sve spremno za produžetak saradnje srpskog veziste i Lacija. I ne samo to, srpski reprezentativac će za vernost rimskom klubu biti nagrađen tako što će postati najplaćeniji fudbaler "nebesko-plavih".

Prvi čovek Lacija Klaudijo Lotito već nekoliko prelaznih rokova je isticao da Sergej neće ići sa "Olimpika" za manje od 100 miliona evra, a za svoju tvrdnju najbolju potvrdu je dobio prošle sezone kada je Milinković Savić proglašen za najboljeg vezistu Serije A.

Činjenicu da će pandemija virusa korona značajno smanjiti platežne moći najbogatijih svetskih klubova, Lotito će iskoristi da Sergeja veže za Rim do leta 2024. godine, s platom većom od tri miliona evra po sezoni, čime će postati plaćeniji od sjajnog napadača Ćira Imobilea.