Nejmarov prvi menadžer otkrio koliko Brazilac košta, ali i da je nemoguće da neko izdvoji ovog leta toliko novca: On je bolji od Mesija i Ronalda

Novosti online

ponedeljak, 27. 04. 2020. u 10:36

Нејмаров први менаџер открио колико Бразилац кошта, али и да је немогуће да неко издвоји овог лета толико новца: Он је бољи од Месија и Роналда

Nejmar foto: EPA

Nejmar nije imao fiksu cenu i PSŽ je mogao do sada da traži za njega i 500.000.000 evra, rekao je Ribeiro
Cena za Nejmara je od ove godine fiksan i nije mala, naročito za uslove koji su stigli u fudbal kao posledica pandemije virusa korona. Menadžer Vagner Ribeiro, jedan od prvih agenata fudbalera francuskog PSŽ, otkrio je koliko je novca potrebno da se dovede Brazilac, ali i ono što je igraču prioritet u svakom trenutku.

"Dok je Nejmar bio u Santosu dobio sam za njega ponude iz celog sveta. Dana kada je debitovao za Barselonu 2010. godine, bio sam u Njujorku, stigla mi je ponuda iz Čelsija. Usledili su pozivi iz Bajerna i Juventusa. Nekoliko puta me je zvao i predsednik Real Madrida Florentino Perez, koji je i prošle godine u maju bio zainteresovan za Nejmara", otkriva u razgovoru za ESPN Ribeiro.

Barselona je htela da se reši Brazilca, ali je to mogla samo uz njegov pristanak. Nejmar je prihvatio raskid saradnje i prešao u PSŽ. Pominje se da je Barselona zainteresovana da igrača vrati na "Kamp Nou".

"Nejmar nije imao fiksu cenu i PSŽ je mogao do sada da traži za njega i 500.000.000 evra. Postojala je klauzula po kojoj je on i dalje vezan ugovorom za francuski klub. Ali, od kraja sezone u prekidu već postoji fiksna cena koju je FIFA utvrdila. To je procenat od 222.000.000 koje je PSŽ platio Barseloni. Nejmar sada košta 164.000.000", otkrio je fudbalski menadžer.

Međutim, i Ribeiro misli da je pandemija virusa korona učinila svoje i da niko neće plaćati sumanute cifre za igrače:

"Ove godine biće vrlo malo transfera koji će prelaziti 50.000.000 evra. Nejmar je mnogo bolji od Mesija i Ronalda. Nikada nisam video njegovu lošu igru. Od Santosa do sada uvek je pokazivao svoje najbolje izdanje na terenu, on i postiže golove i asistira. Njegovi najbolji prijatelji su u Barseloni, ali je srećan i u Parizu. Igrač, bez obzira na ponude, mora da bude profesionalac. Njemu novac nije problem. Mnogo je važnije da igra u dobroj atmosferi i da teži da bude najbolji na svetu.