Ramovš za „Novosti“: Slušamo lekare, niko ne zna kada će se Superliga nastaviti

N.I.

23. 04. 2020. u 21:11

Niko u Zajednici Superlige ne sedi skrštenih ruku. Ponavljam, čekamo preporuke medicinskih stručnjaka, kao i zvanične odluke državnih organa - poručuje Ramovš

Рамовш за „Новости“: Слушамо лекаре, нико не зна када ће се Суперлига наставити
KADA epidemiolozi u Srbiji budu rekli da sport može ponovo da krene u našoj zemlji i kada nadležni državni organi ukinu vanredno stanje, tek onda ćemo i mi moći da kažemo precizno kada se nastavlja Superliga, Prva liga i Kup Srbije. Ovo je juče, za "Novosti", rekao generalni sekretar Zajednice Superlige i Prve lige Srbije Darko Ramovš koji je poslednja dva dana obasut telefonskim pozivima posle samo jedne u nizu spekulacija da će domaći fudbalski karavan, ukopan duboko zbog epidemije virusa korona još od 14. marta, da se nastavi 18. maja.

- Niko u ovom detalju nije obratio pažnju da je 18. maj u stvari ponedeljak, a pošto se fudbal u Srbiji uglavnom igra vikendom ili eventualno sredinom nedelje, ta opcija u startu otpada. Niko u Zajednici Superlige ne sedi skrštenih ruku. Ponavljam, čekamo preporuke medicinskih stručnjaka, kao i zvanične odluke državnih organa, ali se svakodnevno bavimo raznim opcijama. Razmišljamo o eventualnim datumima nastavka lige, terminima za Kup Srbije, varijantama sa plej-ofom i plej-autom ili bez njih. Sa ispadanjem iz lige i popunjavanjem elitnog takmičenja. Ali, u ovom trenutku ništa ne možemo konkretnije da kažemo iz prostog razloga što celu situaciju diktira nešto što je već skoro više od dva meseca jače od svih nas, jače od cele planete, a to je opasni virus - dodaje Ramovš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije