Razgovor dvojice fudbalskih legendi na Instagramu, Frančeska Totija i Luka Tonija, izazvala je veliku pažnju medija u Italiji.  Dvojica bivših reprezentativaca i saigrača iz Rome organizovali su prikupljanje sredstava kako bi pomogli italijanskom Crvenom krstu da se bori protiv virusa korona i teške situacije u Italiji.

 „Uspeli smo da kupimo šest vozila hitne pomoći kako bismo ih poslali u bolnice gde su neophodna. U ovom trenutku ne postoje gradovi ili regioni, već samo Italija. Moramo da budemo ujedinjena grupa, kao i 2006. na Svetskom prvenstvu kada smo u svlačionici pre svake utakmice rekli jedni drugima: "Mi to možemo, to ćemo i uraditi". I uradili smo, postali smo prvaci sveta“, rekao je Frančesko Toti u ovoj posebnoj emisiji.

Situacija u kojoj se našla Italija pod udarom virusa korona je veoma ozbiljna i Frančesko Toti smatra da neće biti mogućnosti da se Serija A nastavi.

 „Ako se ja pitam prvenstvo u Italiji se ne nastavlja. Situacija je veoma komplikovana. Svakih deset dana nam kažu da se izolacija produžava, a po mom mišljenju tako će biti bar do 3-4 maja. Naravno, ni nakon toga ništa neće biti isto kao ranije. Ubeđen sam da ako bismo svi radili bris, bili bismo na kraju pozitivni ... Znate koliko je ljudi imalo virus, a da nisu znali. Čak mislim da će i početak nove sezone u julu biti pod znakom pitanja“, poručio je Toti iz Rima.

Princ Rima disciplinovano sa porodicom sedi u svojoj kući i poštuje vladina uputstva. Ispričao je anegdotu koju mu je supruga Ilari rekla:  

„Ilari mi je jedne večeri rekla: Ovo je pravo vreme da odeš i prošetaš kroz Via del Korso (ulica u centru Rima).  To bi bilo odlično, jer odavno već ne idem u istorijski deo grada. Ne mogu da idem gde ću biti opkoljen ljudima i navijačima“.

Toti je krajem janutara otvorio dve agencije za istraživanje igrače i klubove, pa se čak i našalio na svoj račun:

„Posao mi je stao, a da nije ni počeo. To je zahtevan posao, ali je i vrlo korisan. Obići ću svet da potražim nove talente. Da bih se ovim bavio završio sam kurseve za menadžere u Rimu i Londonu“.